"ŽELIMO DA SE UVEK ZNA ŠTA JE NAŠA KUĆA" FMP u Železniku otvara ABA ligu: Da bude kao i u prethodne dve sezone
Foto: Starsport

POČETAK

"ŽELIMO DA SE UVEK ZNA ŠTA JE NAŠA KUĆA" FMP u Železniku otvara ABA ligu: Da bude kao i u prethodne dve sezone

Košarka -

KK FMP počinje sezonu u ABA ligi na domaćem terenu.

U ligaškom delu sezone 2022/2023 FMP je na domaćem terenu imao skor od čak 10 pobeda i samo tri poraza. Gotovo potpuno novi tim, sa okosnicom u vidu mladih igrača u ponedeljak od 17 časova u FMP Areni dočekuje povratnika u elitno društvo regionalne košarke – Krku.

Ambicije trenera Nenada Stefanovića i njegovih izabranika su sasvim jasne, a publika u Železniku će imati priliku da na delu vidi novu ekipu koju će i sada krasiti neki isti principi koji su postavljeni u sistemu koji neguje ovaj stručni štab.

Ulaz u dvoranu je besplatan.

’’Otvaramo sezonu u našoj hali. Znamo da smo napravili dobar domaći teren u prethodne dve sezone i želimo da se tako nastavi u ovoj sezoni. Želimo da se uvek zna šta je naša kuća i pozvao bih publiku da dođe u što većem broju da pozdrave novi mladi tim. Siguran sam da će taj tim svojom energijom i zalaganjem zaslužiti njihovu podršku tokom sezone’’, rekao je u uvodno Nenad Stefanović, a potom je govorio o narednom protivniku. ’’Što se tiče same utakmice igramo protiv odlične ekipe koja je veoma dobro organizovana i odlično vođena od strane mog kolege Gašpera Okorna. Siguran sam da će utakmica biti veoma zahtevna i fizički i taktički. Na nama je da iznesemo prvo kolo na najbolji mogući način’’, rekao je Stefanović.

Svoja očekivanja izneo je i kapiten ekipe Aleksa Stepanović: ’’Igramo protiv ekipe koja je povratnik u ABA ligu i koja sigurno nema nameru da dođe na naš teren i da se preda. Zadržali su kostur ekipe, imaju igrače koji dugo igraju zajedno i poznaju se veoma dobro. Naš cilj je da nastavimo da podižemo formu, radimo u dobrom ritmu i želja nam je da i u narednoj utakmici igramo na prepoznatljiv način. Taj prepoznatljiv način su svakako čvrsta odbrana i brza tranzicija’’, rekao je Stepanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track