"SIMANIĆU NIJE PRUŽENA ADEKVATNA MEDICINSKA POMOĆ" Dr Ristić: Ne mogu odgovorno da tvrdim, ali JEDNA STVAR JE NEOPROSTIVA!
Foto: Kurir Televizija, Starsport

kurir tv

"SIMANIĆU NIJE PRUŽENA ADEKVATNA MEDICINSKA POMOĆ" Dr Ristić: Ne mogu odgovorno da tvrdim, ali JEDNA STVAR JE NEOPROSTIVA!

Košarka -

Srpski košarkaš Boriša Simanić je u utakmici protiv Južnog Sudana zadobio je veoma nezgodan udarac, zbog kog mu je kasnije odstranjen bubreg.:

Podrška iz Bajerna

"Košarkaš Bajerna Dino Radončić uputio je Simaniću poruku podrške.

- Vratiće se brat jači nego ikad.

Usledio je i Borišin odgovor:

- A nego šta!"

Gost u jutarnjem programu Kurir televizije Dr Miljko Ristić kardiohirurg komentarisao je zbog čega najčešće dolazi do povreda u sportu i kako je moguće da se zbog jednog udarca odstrani bubreg, što je bio slučaj sa košarkašem Borišom Simanićem.

04:05

SIMANIĆU NIJE PRUŽENA ADEKVATNA MEDICINSKA POMOĆ Dr Ristić o posledicama neadekvatne medicinske komisije u Srbiji

- Ovo je bila specifična situacija. Lako ćete da napravite prelom potkolenice, ovaj udarac je bio grub! I mislim da se ovaj igrač morao diskvalifikovati. To je bio lakat, direktan udarac u bubreg. Tu je očito, ne mogu da ogovorno tvrdim, ali nije pružena adekvatna medicinska pomoć. Bubreg je zahvalan i za operaciju i konkretno napravljen je propust u medicinskom tretmanu - smatra Ristić.

Kardiovaskularni sistem je prilagodljiv i pred važne utakmice gde se pruža maksimum, mora se izvršiti kardiološki pregled, savetuje Ristić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

00:22

BORIŠA SIMANIĆ IZGUBIO BUBREG: Užasne vesti sa Mundobasketa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track