"UPERILI ORUŽJE KA NJIMA I PITALI KOGA SU DOŠLI DA UBIJU" Navijači Budućnosti preživeli HOROR u Turskoj, VOĐA otkrio detalje drame
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

haos

"UPERILI ORUŽJE KA NJIMA I PITALI KOGA SU DOŠLI DA UBIJU" Navijači Budućnosti preživeli HOROR u Turskoj, VOĐA otkrio detalje drame

Košarka -

Nakon povratka iz Turske, sa meča Turk Telekoma i Budućnosti, navijači podgoričke ekipe doživeli su veoma neprijatnu scenu.

Naime, turska policija je na izlazu iz Ankare zaustavila jedan kombi s navijačima Budućnosti. U razgovoru za Dan, vođa navijača Aleksandar Čaka Ivanović rekao je da su slobode lišeni Draško M. (33), Minja M. (41), Marko V. (26), Dragan V. (23), Aleksandar G. (30), Filip V. (33) i Igor V. (21).

On tvrdi da su navijači privedeni pod lažnom optužbom da su deo kriminalne grupe, a nakon hapšenja su odvedeni u imigracioni centar.

– Policija ih je presrela na samom izlasku iz Ankare. Uperili su im cevi oružja u usta i vezali ih, tvrdeći da su kriminalci iz Crne Gore. Pitali su ih gde je oružje i koga su došli da ubiju. Navijači su bili u šoku. Uporno su govorili da su prisustvovali utakmici. Pokazivali su navijačke rekvizite i fotografije, ali ništa nije pomagalo. Tražili smo pomoć Interpola, ambasada i konzula. Iz imigracionog centra u koji su ih odveli uspeo je da se javi jedan od navijača i da nam ispriča sve. Ovo je sramota kako tretiraju naše građane u svetu – kazao je Ivanović.

Očekuje se da navijači do ponedeljka budu deportovani u Crnu Goru, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova.

„Diplomatsko-konzularna predstavništva Crne Gore u Istanbulu i Ankari su sinoć, po dobijanju ove informacije, stupila u kontakt sa nadležnim organima Republike Turske. Lica koja su zadržana na granici sa Grčkom, nakon intervencije naših DKP-a, a po okončanju procedura granične provere, puštena su da nastave put, dok je druga grupa zadržana u centru za deportacije zbog postojanja određenih sumnji turskih nadležnih organa u vezi sa pojedinim članovima navedene grupe – navodi se u saopštenju MVP-a.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track