DUŠKO IVANOVIĆ: Tri kardinalne greške su odlučile!
Foto: Petar Aleksić

Trener Zvezde posle poraza

DUŠKO IVANOVIĆ: Tri kardinalne greške su odlučile!

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je da je njegova ekipa u poslednjim minutima večerašnje evroligaške utakmice protiv Monaka napravila tri velike greške koje su je koštale pobede."Teška utakmica i mislim da su poslednja četiri minuta presudila utakmicu, odnosno njihov napad, dok mi nismo uspevali da pronađemo rešenja. Danas nam ni šut nije bio dobar kao u prethodnim utakmicama", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Crvena zvezda je večeras pred svojim navijačima izgubila od Monaka u trećem kolu Evrolige sa 76:82.

"U poslednjim minutima napravili smo tri kardinalne greške i to je odlučilo... Sve je to sastavni deo igre", rekao je Ivanović.

On je na konstataciju novinara da je Zvezda imala više šuteva za tri nego za dva poena rekao da "to ne treba da bude tako".

"Kada smo dobili prvu utakmicu svi su pričali: 'U kako Zvezda igra'. Nije to ono što nam treba, već treba da se vidi kada ne pogađamo te šuteve kako igramo i treba da dobijemo tu utakmicu. Nama danas nije išao šut, iako imamo takav tim... Mi smo u svim mečevima više šutirali za tri nego za dva", ocenio je trener Zvezde.

Upitan o igri pojedinaca, Ivanović je istakao Džoela Bolomboja kao "najboljeg pojedinca" na obe strane terena, dok je stao u odbranu Šabaza Nejpira čije su greške u finišu koštale njegov tim poraza.

"Nejpir je napravio te greške, ali to je sastavni deo igre. On je igrač koji treba da dobija utakmice i dobijaće ih, ali mu danas nije išlo", ocenio je Ivanović.

Ivanović se nije složio da je bilo mnogo oscilacija u igri, ali da su ipak loše odluke koštale tim druge pobede u Evroligi.

"Ono što je možda presudilo meč je što je Monako uvek igrao s kontaktom odbranu, dok smo mi bili korektni, ali nismo imali taj kontakt. Oni su bili više u mogućnosti da naprave faulove. To je zbog načina kako su svi igrali, ceo tim", rekao je Ivanović.

Kurir sport

Bonus video:

00:17

GORI ARENA! DELIJE POSLALE PORUKU SRBIMA NA KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track