VELIKA ČAST ZA LEGENDE SRPSKE KOŠARKE! Maljković i Danilović izabrani u Kuću slavnih!
Foto: Starsport

ZASLUŽENO

VELIKA ČAST ZA LEGENDE SRPSKE KOŠARKE! Maljković i Danilović izabrani u Kuću slavnih!

Košarka -

Legende srpske košarke, Božidar Maljković i Predrag Danilović, izabrani su za ulazak u Kuću slavnih u Španiji.

Oni su veliko priznanje dobili na svečanosti povodom obeležavanja 100 godina košarke u toj zemlji.

Uz njih dvojicu, mesto u Kući slavnih dobili su, između ostalih, Luis Skola, Dirk Novicki, Pau Gasol, Fernando Romaja, Pep Sančez i Felipe Rejes.

- Izuzetno sam srećan što sam ovde. Moj prvi klub po izlasku iz legendarne Jugoplastike bila je Barselona. Prošlo je mnogo, mnogo vremena, vreme brzo prolazi, ali nije važno koliko imate godina već koliko vam je vremena ostalo. Moram da se zahvalim klubovima u kojima sam bio: Barseloni, Real Madridu, Baskoniji i Unikahi - rekao je Maljković.

Njemu je nagradu uručio selektor Španije, Serđo Skariolo.

Evo kako je reagovao predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

- Izuzetna mi je čast što imam priliku da budem član španske Kuće slavnih, zajedno sa ovim istaknutim ličnostima i istinskim legendama našeg sporta. U godini u kojoj Košarkaška federacija Španije slavi 100 godina, veoma sam ponosan što sam prepoznat kao deo istorije. Lično, uvek ću biti posebno vezan za Španiju, Madrid, Fuenlabradu, gde smo pisali jednu od najlepših bajki našeg sporta na klupskom nivou. Štaviše, ponosan sam na naše rivalstvo, na istinsko poštovanje na terenu i van njega svaki put kada reprezentacija Srbije ili srpski klub igra protiv španskih timova. Čestitam na ovoj svečanosti i hvala na promociji i razvoju ovog lepog sport - rekao je Danilović.

Kurir sport

Bonus video:

01:14

Trening reprezentacije Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track