SRUŠIO PARTIZAN U PIREJU, PA DOBIO LEPO PRIZNANJE: Nikola Milutinov MVP 4. kola Evrolige!
Foto: Stefanos Kyriazis/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

priznanje

SRUŠIO PARTIZAN U PIREJU, PA DOBIO LEPO PRIZNANJE: Nikola Milutinov MVP 4. kola Evrolige!

Košarka -

Košarkaš Olimpijakosa Nikola Milutinov najkorisniji je igrač četvrtog kola Evrolige, objavljeno je danas na sajtu tog takmičenja.

Olimpijakos je na svom terenu posle produžetka i posle zaostatka od 14 poena slavio protiv Partizana sa 98:94, a jedan od najzaslužnijih za taj trijumf bio je upravo Milutinov.

On je svom bivšem klubu ubacio 16 poena, uz sedam skokova, dve asistencije i deset iznuđenih faulova, što mu je donelo indeks korisnosti 30.

Ovo je srpskom centru bila sedma nagrada za MVP-ija kola u karijeri.

Najbolji indeks u ovoj rundi takmičenja - 37 - imao je košarkaš Baskonije Čimi Moneke, ali je njegov tim poražen kod kuće od Žalgirisa sa 82:99. Moneke je postigao rekordna 32 poena i upisao je devet skokova, po dve blokade i ukradene lopte i jednu asistenciju.

Šabaz Nejpir iz Crvene zvezde je sakupio 28 indeksnih poena u porazu njegove ekipe od Virtusa u Bolonji (85:79). Postigao je 23 poena, uz četiri skoka, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Listu najboljih u ovom kolu zaokružuju košarkaši Žalgirisa Brejdi Manek i Rolands Smit, koji su imali indeks 27. Manek je upisao 17 poena i 14 skokova, a Smit 21 uz osam skokova.

Kurir sport/Beta

00:06

Atmosfera pred meč Partizan - Cibona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track