ŠTA SE DEŠAVA SA PANTEROM?! Prva zvezda Partizana u TEŠKOM "KANALU": Prošle sezone cepao mrežice, sad na 8 mečeva dao JEDNU TROJKU
Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / imago sportfotodienst / Profimedia

ŠOK

ŠTA SE DEŠAVA SA PANTEROM?! Prva zvezda Partizana u TEŠKOM "KANALU": Prošle sezone cepao mrežice, sad na 8 mečeva dao JEDNU TROJKU

Košarka -

Navijače Partizana više od katastrofalnog učinka brine njegova letargičnost na terenu...

Kapiten i najbolji igrač Partizana Kevin Panter nalazi se u ozbiljnoj krizi, neprepznatljiv je ove sezone.

U šokantnom porazu od Mege (88:86) iskusni Amerikanac prikazao je ubeljivo najgoru partiju od dolaska u Partizan. Meč je završio bez poena (0/8 šut iz igre) i katastrofalnim ineksom -10. Međutim, više od brojki navijače brine njegov govor tela na terenu - deluje nezainteresovano, istrošeno, demotivisano, apatično iako je sezona tek počela.

Kevin Panter
foto: Printscreen

Jednostavno, nije ni bleda senka igrača koji je prošle sezone terorisao rivale širom Evrope.

Istina, nije blistao ni na startu prethodne sezone, dizao je formu iz meča u meč, ali je ima daleko značajniji uticaj na igru nego sada. U prvih osam mečeva potpuno je zakazalo njegovo najjače oružje - šut za tri poena. Verovali ili ne, od starta sezone Panter je ubacio samo JEDNU trojku. Imao je 21 pokušaj za tri poena i samo jednom je bio precizan, u prvom kolu Evrolige protiv Makabija.

ABA LIGA:

Mega - Partizan 0/3

Partizan - Cibona 0/3

Krka - Partizan 0/2

Partizan - Mornar 0/1

Ukupno: 0/9

EVROLIGA:

Makabi - Partizan 1/5

Asvel - Partizan 0/3

Barselona - Partizan 0/2

Olimpijakos - Partizan 0/3

Ukupno 1/12

Očajni procenti odrazili su se na njegov košgeterski učinak, posebno u ABA ligi gde je i u šutu za dva poena daleko ispod svog proseka (5/14), svega 35,7 odsto. U Evroligi su brojke za dva poena daleko bolje (60,7 odsto), pa prosečno beleži 12,5 poena po meču, ali Partizanu očajnički fale njegove prepoznatljive trojke. Fali mu onaj stari nemilosrdni Panter.

"Kevin je neko ko je predan, odan. Nadam se da ćemo mu pomoći da izađe iz ovakve situacije", rekao je trener Željko Obradović nakon očajne partije protiv Mege.

Pred crno-belima su dva večita derbija i nema sumnje da će učinak Pantera biti od krucialne važnosti u tim duelima. Ostaje da vidimo da li će uspeti da pokaže jasnu rekaciju i odigra neuporedivo kvalitetnije.

Kurir sport

03:57

KEVIN PANTER IZAZVAO ZEMLJOTRES U PIONIRU: Pogledajte odlučujući koš i finiš utakmice Partizan-Huventud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track