DOČEKALI GA KAO BRATA, A ON IH TOVARIO GOLOVIMA I IZJAVAMA: Šta je Ivan Perišić pričao o Partizanu i Srbima?!
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

rani radovi

DOČEKALI GA KAO BRATA, A ON IH TOVARIO GOLOVIMA I IZJAVAMA: Šta je Ivan Perišić pričao o Partizanu i Srbima?!

Košarka -

Dolazak reprezentativca Hrvatske Ivana Perišića na košarkaški derbi između Partizana i Crvene zvezde, bilo je prvorazredno iznenađenje.

KK Partizan, KK Crvena zvezda, Ivan Perišić, Bastijan Švajnštajger
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Hrvatu su društvo u prvom redu pravili Bastijan Švajnštajger, Miloš Ivanović i kondicioni trener Andreja Milutinović, kod kojeg je Perišić na rehabilitaciji. Bastijan, srpski zet i muž Ane Ivanović, rado je viđen gost na utakmicama KK Partizan, ali Ivana Perišića niko nije očekivao u Areni, iako je čest gost beogradskih splavova.

Aco Petrović, Ivan Perišić, Partizan, Arena, večiti derbi
foto: @starsport

Sa njim je bio i njegov zemljak Aleksandar Petrović, poznat po izrazito antisrpskim stavovima dok je igrao za Cibonu, a posebno u vreme kada se Jugoslavija raspadala u krvi. Kasnije je prilično korigovao svoje stavove i razmišljanja, a sve češće je u Beogradu. Sa Perišićem je lepo ćaskao i Novica Veličković, bivši košarkaš crno-belih.

Novica Veličković, Ivan Perišić, Partizan, večiti derbi
foto: @starsport

Zanimljivo je da je Ivan Perišić u mladosti imao nekoliko, u najmanju ruku zanimljivih izjava, vezanih za Partizan i Srbe.

Tako je 2009. godine igrajući za Briž protiv Partizana (2:0) komentarisao utakmicu i svoje golove koje je dao crno-belima u Ligi Evrope. U dva meča dao je dva gola, ali i promašio jedanaesterac.

- Bili smo potpuno dominantna ekipa, Partizan nije mogao ni da dođe do našeg gola. Zasluženo smo uzeli sva tri boda. Uvek ti je drago kad zabiješ, ali poseban je gušt protiv srpske ekipe - rekao je tada za Tportal Ivan Perišić, koji se pohvalio da je tada golove davao i u pobedi mlade reprezentacije Hrvatske nad Srbijom.

Ivan Perišić
foto: DENIS LOVROVIC / AFP / Profimedia

U revanšu u Beogradu, kada je Partizan dolekao Briž, Belgijanci su slavili rezultatom 4:2, a Ivan Perišić je opet bio koban po crno-bele.

- Bolja smo ekipa od Partizana, videlo se to. Utakmice je protekla u vrlo korektnoj igri i ponašanju. Protiv nekih igrača Partizana igrao sam 4-5 puta, pa se već poznajemo. No, bilo je uvreda s tribina, što nije ništa novo kad hrvatski fudbaler igra u Beogradu ili srpski u Hrvatskoj. Na kraju su mi vikali "Perišiću Srbine" - kazao je tada za "Sportske novosti" Ivan Perišić.

Kurir sport

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track