MILOŠ TEODOSIĆ - NAJBOLJI DEFANZIVAC ŠAMPIONATA! Podatak iz rubrike "VEROVALI ILI NE"
Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

ovo sigurno niste znali

MILOŠ TEODOSIĆ - NAJBOLJI DEFANZIVAC ŠAMPIONATA! Podatak iz rubrike "VEROVALI ILI NE"

Košarka -

Verovali ili ne, Miloš Teodosić bio je najbolji defanzivac šampionata Grčke pre 13 godina.

Jedan od najkvalitetnijih plejmejkera Evrope u poslednjih desetak godina ima pre svega ofanzivne karakteristike, ali je na početku svoje karijere mogao da se pohvali i jednom titulom koju bi ljubitelji košarke širom sveta mogli da ubace u rubriku "verovali ili ne".

Miloš Teodosić je davne sezone 2009/10 bio najbolji defanzivac šampionata Grčke kada je u dresu Olimpijakosa u finalnoj seriji bio poražen od Panatinaikosa sa 3:1.

Miloš Teodosić
foto: Printscreen / Wikipedia

Panatinaikosov Majk Batist je dominirao pošto je bio MVP sezone i MVP finalne serije, a Džoš Čildres iz Olimpijakosa bio je najbolji strelac lige. Jorgos Barcokas bio je najbolji trener, Nikos Papas najbolji mladi igrač, Kostas Kajmakoglu igrač koji je najviše napredovao, a Miloš Teodosić bio je najbolji defanzivac.

Teodosić je bio i u prvoj petorci lige, a uz njega tu su se našli i Dimitris Dijamantidis, Kostas Kajmakoglu, Janis Burusis i Nikola Peković.

Sada je mađioničar iz Valjeva u Crvenoj zvezdi, a u pobedi protiv Bajerna iz Minhena (74:68) istakao se, kako u napadu, tako i u defanzivi.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:28

Haos pred večiti derbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track