NANELI I LEDEJ IZGUBILI PLATU NA OPKLADI SA KOŠARKAŠEM BASKONIJE: Otkriveni detalji scene o kojoj bruji Evropa (VIDEO)
Foto: Euroleague.net

HIT!

NANELI I LEDEJ IZGUBILI PLATU NA OPKLADI SA KOŠARKAŠEM BASKONIJE: Otkriveni detalji scene o kojoj bruji Evropa (VIDEO)

Košarka -

Čime Moneke, košarkaš Baskonije, našao se u centru pažnje nakon pobede nad Partizanom.

Crno-beli su poraženi u neizvesnoj završnici u šestom kolu Evrolige, a Moneke je u istoj pogodio važna slobodna bacanja.

Pri rezultatu 82:83 za Partizan, Moneke je uhvatio skok u napadu nakon čega je fauliran. Nakon toga su mu prišli Zek Ledej i Džejms Naneli s namerom da ga dekoncentrišu.

Nije im uspelo, Nigerijac je oba puta bio precizan i tako je doneo trijumf španskom timu. Nakon meča su društvene mreže preplavili simpatični snimci na kojima se vidi, čini se, zdrava komunikacija između trojice košarkaša.

- Prvo što hoću da kažem da je taj momenat u finišu meča protiv Partizana već postao jedan od omiljenih u mojoj karijeri. To je esencija sporta, nadmetanja. Zbog toga svi gledamo košarku i uživamo u sportu. Jedan tim na sve moguće načine želi da zadrži prednost i dođe do pobede za koju je borio prethodnih 40 minuta, a onda je sav pritisak na protivniku da pokuša da preokrene. Neverovatna situacija koju ću pamtiti - rekao je Moneke za "Mozzart sport" i pojasnio šta se dogodilo:

- Mislim da su svi mogli da vide o čemu smo pričali. Oni su govorili da sigurno neću pogoditi dva slobodna bacanja, a ja sam im odgovorio da nema šanse da promašim. Na kraju smo napravili i opkladu. Kladili smo se u mesečnu platu da ću pogoditi oba, očekujem isplatu kada budem došao na meč u Beogradu da igram protiv Partizana. Zbog toga sam posle utakmice pokazivao znak dolara.

Kada je pogodio oba bacanja, Moneke je prolazeći pored Nanelija rukama stavio do znanja beku crno-belih da je zaradio novac.

Nakon meča je dobio veliki broj poruka od navijača Partizana, ali javili su mu se i pristalice Crvene zvezde.

- Ne znam koliko hiljada poruka sam dobio. Od navijača Partizana, navijača Zvezde koji mi zahvaljuju. Opet... to je sport. Stvarno specifična utakmica koja će se pamtiti. Na kraju, drago mi je što sam uspeo da pomognem ekipi.

Kurir sport

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track