VENECIJA SE OGLASILA: Usmeravamo sve resurse i advokate protiv Partizana, Kabokla i FIBA
Foto: KK Partizan

Saga

VENECIJA SE OGLASILA: Usmeravamo sve resurse i advokate protiv Partizana, Kabokla i FIBA

Košarka -

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je brazilski centar Bruno Kaboklo novi član kluba.

Međutim, očigledno je da ta priča nije završena pošto se nešto kasnije oglasila i Venecija.

- Umana Rejer Venecija prima na znanje nepravednu i pogrešnu odluku Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) da na zahtev beogradskog kluba Partizan izda dozvolu za transfer igraču Brunu Kaboklou. Izdavanje gore pomenutog ovlašćenja, uoči veoma ozbiljnog prekršaja koji je počinio sportista, u očiglednoj lošoj nameri i uz krivu saradnju menadžera i novog kluba je potpuno neprihvatljivo, i Venecija će ga osporiti na svakom sudu i sa svim raspoloživim sredstvima advokata, počevši od žalbe Žalbenom veću FIBA.

- Takođe, Rejer zadržava pravo da se nezakonito ponašanje menadžera igrača i samog Partizana iz Beograda utvrdi u nadležnim organima, koji su, uprkos tome što su bili svesni ugovornih obaveza sa Venecijom, dopustili zahtev za transfer. Nije tolerantno da u funkcionalnom i međuzavisnom sistemu kao što je ovaj u evropskoj košarci klub iskoristi učinak igrača koji je ugovorom povezan sa potencijalnim protivnikom. A igrača i agenta koji zanemaruju ne samo ugovore, već i sportske programe, investicije i konkurentnost timova nije podnošljiva.

- Iz tog razloga, Venecija je apsolutno odlučna da nastavi svoju pravnu bitku protiv svih onih koji su uključeni u ovu stvar na svakom mogućem sudu. Jer, nažalost, jasno je da poštovanje kodeksa ponašanja koje sankcioniše sama FIBA i osnovnih sportskih vrednosti, koje treba da dele svi ne može biti povereno individualnoj savesti onih koji rade, u bilo kom svojstvu, u našem sportu - zaključili su čelnici Venecije.

Kurir sport

Bonus video:

00:17

Arena gotovo puna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track