MOBILIZACIJA U ZADRU PRED DOLAZAK ZVEZDE! Tornado poziva gledaoce: Samo da ne bude vređanja
Foto: Zadar/Zvonko Kucelin

Derbi 7. kola

MOBILIZACIJA U ZADRU PRED DOLAZAK ZVEZDE! Tornado poziva gledaoce: Samo da ne bude vređanja

Košarka -

Jedan od derbija 7. kola ABA lige igraće se u nedelju od 17 časova u dvorani "Krešimir Ćosić".

U tom terminu Zadar će ugostiti Crvenu zvezdu.

Zadrani su, poput Mege i FMP-a na učinku 3-3, a crveno-beli su uz Partizan i Budućnost na vrhu sa 5-1.

Zadrani su uoči ove utakmice pozvali navijače da u što većem broju dođu u dvoranu, ali i da fer i sportski navijaju.

"Nedjelja 17 sati, idealan termin, pravi košarkaški. Svi ljubitelji sporta u Zadru priželjkuju pobedu Jusupovih momaka, ali očekuju i kako će na tribinama biti fer i korektna atmosfera. Bez nepotrebnih vređanja na nacionalnoj osnovi, bez ružnih skandiranja i pevanja neprikladnih stihova, bez bacanja tvrdih predmeta na parket. Ne daj Bože da se neko od igrača ili sudije pogode s nečim. U tom slučaju kazna ABA lige bila bi rigorozna, a onda bi usledilo “plakanje” u stilu “pa što nam je ovo trebalo, ko će to da plati, koji je to kreten bacio, ABA liga nas mrzi” i tako dalje.

Udruženje navijača Tornado Zadar na svom Fejsbuk profilu poziva sve ljubitelje košarke da u što većem broju dođu u dvoranu "Krešimir Ćosić" kako bi podržali svoje ljubimce prema putu do četvrte pobede u regionalnom takmičenju.

"Pozivamo sve vas da dođete na utakmicu i date podršku našoj ekipi. Neka se dvorana trese od naše strasti i energije. Neka naši igrači znaju da smo uz njih bez obzira na sve! Naša odanost klubu neće biti narušena nikakvim sudijskim odlukama. Neka protivnički igrači znaju da su došli u našu tvrđavu, gde se nepravda kažnjava strašću i verom u našu ekipu. Neka naša glasna podrška bude neprijateljima noćna mora. Neka naša strast bude oružje koje će nas dovesti do pobede."

Biće ovo 43. međusobni meč, a Zvezda vodi sa 29-13. Zadar je poslednji put kao domaćin savladao Crvenu zvezdu 15. decembra 2019. godine, kada je rezultat glasio 78:76. Interesantno je da je i tada, kao i sada, trener Zadrana bio Danijel Jusup.

Kurir sport

Bonus video:

00:17

GORI ARENA! DELIJE POSLALE PORUKU SRBIMA NA KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track