IVANOVIĆ PREPORODIO BASKONIJU: Španski klub posle drame srušili Olimpijakos u Pireju! Efes posle produžetka pobedio Žalgiris
Foto: Starsport©

EVROLIGA

IVANOVIĆ PREPORODIO BASKONIJU: Španski klub posle drame srušili Olimpijakos u Pireju! Efes posle produžetka pobedio Žalgiris

Košarka -

Košarkaši Baskonije pobedili su u gostima ekipu Olimpijakosa sa 75:74 (20:26, 30:9, 17:25, 8:14), u utakmici sedmog kola Evrolige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čima Moneke sa 20 poena, Tadas Sedekerskis je dodao 12, dok je srpski košarkaš Vanja Marinković meč završio sa deset poena.

U redovima Olimpijakosa istakli su se Ajzea Kenan sa 23 i Alek Piters sa 22 poena. Srpski centar Nikola Milutinov je na terenu proveo samo tri minuta i nije se upisao u strelce.

Baskonija je zahvaljujući sjajnoj drugoj četvrtini, u kojoj je postigla 30 a primila samo devet, na veliki odmor otišla sa 15 poena prednosti - 50:35.

Olimpijakos je u nastavku uspeo da se vrati u meč, a sve je rešeno u neizvesnoj završnici. Odlučujući koš postigao je Kodi Miler Mekintajer sedam desetinki pre kraja utakmice.

Posle sedam odigranih utakmica Baskonija i Olimpijakos imaju isti skor - tri pobede i četiri poraza.

Olimpijakos će u narednom kolu Evrolige gostovati Makabiju u Beogradu, dok će Baskonija dočekati Barselonu.

Neizvesnu utakmicu odigrali su i Efes i Žalgiris - slavio je turski tim posle produžetka sa 86:82 (13:14, 25:12, 13:20, 23:28, 12:8).

Efes je imao i 18 poena prednosti, Žalgiris je uspeo da odvede meč u produžetak, ali je na kraju u dodatnih pet minuta domaći tim bio bolji i slavio.

Vil Klajburn je bio najefikasniji u timu Efesa sa 20 poena, 17 je dodao Darijus Tompson, a Šejn Larkin 14 poena. Kod Efesa najbolji je bio Kinan Evans sa 20 poena.

I Efes i Žalgiris posle ovog meča imaju identičan skor - tri pobede i četiri poraza.

Košarkaši Efesa u narednom kolu gostuju Monaku, a Žalgiris ide u goste Panatinaikosu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track