BRUTALNI JOKIĆ IZJEDNAČIO REKORD KARIJERE! Strašnim tripl-dablom nije uspeo da režira NESTVARNI PREOKRET, a bio je blizu! (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

BRUTALNI JOKIĆ IZJEDNAČIO REKORD KARIJERE! Strašnim tripl-dablom nije uspeo da režira NESTVARNI PREOKRET, a bio je blizu! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denvera doživeli su poraz u trećoj utakmici prvog izdanja NBA kupa, uprkos fenomenalnom učinku Nikole Jokića.

Srpski centar je dominirao i u sva tri ključna statistička segmenta na utakmici protiv Nju Orleansa je bio najbolji pojedinac oba tima.

Pelikansi su pobedili Nagetse rezultatom 115:110.

Jokić je u igri proveo 36 minuta i za to vreme je Denver bio bolji od protivnika za pet poena. Postigao je 26 poena uz čak 18 asistencija i 16 skokova, ali lošije prvo poluvreme koštalo je tim iz Kolorada pobede u ovom meču.

Sa ovakvim učinkom izjednačio je lični rekord kada je reč o broju asistencija na jednoj utakmici, pošto je 18 dodavanja za koš imao 28. decembra 2020. godine na meču protiv Hjustona.

Prva deonica je završena rezultatom 36:28 za Nju Orleans, a na poluvremenu je taj tim vodio rezultatom 69:53. Denver je uspeo da se vrati u igru, ali taj zaostatak je bio prevelik.

Srpski košarkaš je šutirao, za njega nekarakteristično veliki broj trojki, a pogodio je samo jedan šut sa distance iz osam pokušaja, dok je meč završio sa ukupno 10 pogođenih od 20 šuteva.

Kristijan Braun je kao rezervni igrač pružio solidnu podršku sa 25 poena i devet skokova, dok je u pobedičkom timu najefikasniji bio Zajon Vilijamson sa 26 poena. Jonas Valančijunas je dodao 22, a Brendon Ingram 21 poen.

Denver i Nju Orleans sada u novom takmičenju u NBA imaju iidentičan učinak od dve pobede i jednog poraza.

Kurir sport

Bonus video:

01:06

Jokić pratio trku svog konja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track