OTKRIVAMO: Nikola Jović ispao iz tima Majamija zbog OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA! Da li će se VRATITI u NBA ligu? Plan je JASAN
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

prebačen u razvojni tim

OTKRIVAMO: Nikola Jović ispao iz tima Majamija zbog OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA! Da li će se VRATITI u NBA ligu? Plan je JASAN

Košarka -

Nikola Jović sve je oduševio na Mundobasketu na kom je Srbija stigla do srebrne medalje. Očekivalo se da će 20-godišnjak rođen u Lesteru zablistati i u NBA ligi u dresu Majamija, ali je on umesto na veliku scenu prebačen u Razvojnu ligu u tim Sijuks Fols Skajforsa.

Šta se desilo sa velikim talentom i 27. pikom sa drafta održanog prošle godine?

Nikola Jović
foto: Profimedia

Po kuloarima su krenule priče kako Majami ne računa na srpskog asa, ali je istina potpuno drugačija!

Zbog korone ispao iz treninga i kondicije potpuno

Prema našim saznanjima, Nikola Jović imao je ozbiljnih zdravstvenih problema, te je zbog korone bio "zakucan" za krevet i više od dve nedelje nije trenirao.

Bio je nesrećni Nikola na infuzijama i bolest ga je potpuno slomila, pa je u tim Majamija došao nedovoljno fizički pripremljen, te je u Razvojnu ligu poslat samo kako bi se povratio na kondicionom planu.

Na debiju za drugi tim Majamija već je pokazao je sav svoj kvalitet, postigao je 26 poena za 33 minuta u porazu od Viskonsin Herdoma rezultatom 123:121 i pitanje je trenutka kada će se vratiti u sastav prošlogodišnjeg finaliste NBA lige.

Jedan od glavnih projekata kluba

Jović je jedan od glavnih projekata kluba i kao takav nije opcija da ga trejduju ili puste da ode. O njegovom razvoju govorio je i trener Majamija, Erik Spolstra.

- To što ne igra nije pokazatelj kako se osećamo po pitanju njegovog razvoja. Jednostavno, postoje koraci. Jović je prošle sezone bio naš najmlađi igrač. Ovo je samo deo procesa. On će nastaviti da se razvija, biće još bolji. S treningom, uz njegove već postojeće veštine, a one su zaista jedinstvene - istakao je Spolstra.

Nikola Jović
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Jović je ovo sezone prosečno beležio 6,5 poena, 7,5 bodova i dve asistencije u mečevima koje je odigrao za Majami.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:39

Nikola Jović na prijemu košarkaša u Predsedništvu Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track