NOVA ZAVERA BIVŠEG CRNOGORSKOG REŽIMA! Nikola Peković IZGUBIO IZBORE, iza pobedničkog kandidata stao MOĆAN LOBI!
Foto: Nenad Kostić

Izbori u košarci

NOVA ZAVERA BIVŠEG CRNOGORSKOG REŽIMA! Nikola Peković IZGUBIO IZBORE, iza pobedničkog kandidata stao MOĆAN LOBI!

Košarka -

Nikola Peković izgubio je izbore za predsednika Košarkaškog saveza Crne Gore.

Nikola Peković
foto: Nebojša Mandić

Njega je na vanrednoj izbornoj skupštini pobedila koelginica Jelena Dubljević. Od 83 delegata prisutno je bilo 80. Nikola Peković dobio je 38 glasova, a Jelena Dubljević 42. Posle glasanja Peković je čestitao Dubljevićevoj.

Iza Jelene Dubljević stajao je moćan lobi koji su predvodili bivši čelnici KS Crne Gore Danilo Mitrović i Veselin Barović, piše portal Sportskog žurnala. Oni su bili bliski bivšem režimu, tačnije nekadašnjem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Nikola Peković je u oktobru izdao saopštenje u kojem kaže da su ljudi bliski njemu izloženi neviđenim pritiscima i ucenama.

Jelena Dubljević
foto: Printskrin/Jutjub

Ovo je, inače, prvi put otkako je Crna Gora posala nezavisna država, da su na izborima sa predsednika Saveza učestvovala makar dva kandidata, a samim tim i prvi put da novi predsednik nije dobio jednoglasnu podršku.

Pre Jelene Dubljević i Nikole Pekovića, predsednici Saveza bili su Veselin Barović (dva puta), Milo Đukanović i Igor Lukšić.

Kurir sport

04:08

KOŠARKA ILI ONLIFENS: Ovo drugo, više zarađujem! Saznajte najšokantnije detalje o Milici Dabović: Rubrika 36 pitanja, ŠOK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track