PODVIG DENVERA BEZ TRI NAJBOLJA IGRAČA! Navijači pre utakmice čuli LOŠU VEST o Jokiću, a onda videli kako VETERAN GAZI! (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

PODVIG DENVERA BEZ TRI NAJBOLJA IGRAČA! Navijači pre utakmice čuli LOŠU VEST o Jokiću, a onda videli kako VETERAN GAZI! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denvera pobedili su Los Anđeles Kliperse bez trojice najboljih igrača.

Nagetsi su do trijumfa nad Klipersima rezultatom 113:104 stigli bez Nikole Jokića, Džamala Mareja i Arona Gordona.

Američki novinari su nekoliko sati pre početka utakmice javili da srpski centar neće igrati zbog bolova u leđima, a neposredno pred početak meča to su potvrdili iz kluba.

Mareja nema od 5. novembra zbog povrede kolena, dok Gordon ima probleme sa petom.

Nema trenutno detaljnijih informacija, međutim, Jokićev problem ne bi trebalo da je ozbiljnije prirode. Ovo je prva utakmica u sezoni koju je propustio.

U takvoj situaciji, Klipersi su bili veliki favorit za pobedu, što je moglo da se potvrdi pogledom na sajtove kladionica, međutim, poslednja četvrtina koja je završean rezultatom 36:16, donela je pobedu Nagetsima.

Izostanak najboljeg igrača ekipe iz Kolorada iskoristio je na odličan način Deandre Džordan, rezervni centar koji je ove sezone igrao na samo dve utakmice. Na njima je u postigao 3,5 poena u proseku.

Džordan ima 35 godina i već 15 godina je u NBA, može da se pohvali i igranjem Ol-Star utakmice.

Protiv Klipersa je u igri proveo 35 minuta i za to vreme je postigao 21 poen uz 13 skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i jednom blokadom.

Odličan je bio i Redži Džekson sa 35 poena i 11 asistencija.

U poraženom sastavu Kavaj Lenard je bio najefikasniji sa 29 poena, dok je Ivica Zubac dodao 23 uz 14 skokova.

Denver je sada na učinku od 12 pobeda i šest poraza, dok su Klipersi zabeležili devetu izgubljenu utakmicu i ostali na sedam trijumfa.

Kurir sport

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track