VEĆU BLAMAŽU LEBRON NIJE IMAO U 20 GODINA KARIJERE! Džejms doživeo NAJTEŽI PORAZ u karijeri! (VIDEO)
Foto: AP Matt Slocum

NBA

VEĆU BLAMAŽU LEBRON NIJE IMAO U 20 GODINA KARIJERE! Džejms doživeo NAJTEŽI PORAZ u karijeri! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Filadelfije pobedili su noćas Los Anđeles Lejkerse sa 138:94 i naneli igraču Lejkersa Lebronu Džejmsu najteži poraz u dosadašnjoj NBA karijeri.

Filadelfiju su predvodili Džoel Embid tripl-dabl učinkom od 30 poena, 11 skokova i 11 asistencija i Tajris Maksi sa 31 poenom i osam asistencija. Markus Moris dodao je 16 poena, a Patrik Beverli 12 poena i šest skokova.

Filadelfija je postigla 22 trojke, u odnosu na sedam trojki Lejkersa.

U ekipi Lejkersa najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 18 poena. Entoni Dejvis imao je 17 poena i 11 skokova, dok su po 12 poena dodali Ostin Rivs i D'Anđelo Rasel.

Poraz od 44 razlike je najteži poraz u Džejmsovoj karijeri, koja je počela 2003. godine. On je prethodno gubio sa 36 poena igrajući za Majami u NBA finalu i sa 42 poena od Indijane 2019. godine.

- Šta mora da se promeni kako se ovo ne bi ponovilo? Mnogo toga - rekao je Džejms, koji tokom utakmice nije imao nijedan skok.

Lejkersi su pretrpeli najteži poraz od Filadelfije u 290 utakmica i izgubili sedmi uzastopni put u međusobnim duelima.

- To je moj omiljeni tim - rekao je Embid i dodao da je mnogo naučio od nekadašnje zvezde kluba iz Los Anđelesa Kobija Brajanta.

- Svaki put kada igram protiv njih, želim da pobedim. Ali to radim i protiv svake druge ekipe - dodao je Embid, koji nije igrao u četvrtoj četvrtini.

U duelu dve najlošije ekipe u ligi Vašington je predvođen Kajlom Kuzmom koji je imao 32 poena i 12 skokova, pobedio Detroit sa 126:107 i prekinuo niz od devet poraza.

Deni Avdija pobedi je doprineo sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija, a 16 poena imao je i Danilo Galinari.

To je prva pobeda Vašingtona od 8. novembra i duela protiv Šarlota (132:116).

U ekipi Detroita, koja je izgubila 14. uzastopnu utakmicu nakon što je 28. oktobra pobedila Čikago (118:102), najefikasniji je bio Kejd Kaningem sa 26 poena uz sedam asistencija i sedam skokova. Džejlen Daren dodao je 12 poena i 14 skokova.

U ostalim utakmicama Portland je predvođen Džeramijem Grantom koji je imao 34 poena pobedio Indijanu sa 114:110, dok je Juta pobedila Nju Orleans sa 114:112 i ostvarila petu uzastopnu pobedu u međusobnim duelima, a drugu u posledja tri dana.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

NOLE OPČINIO NBA ZVEZDU! Dončić nije krio oduševljenje zbog susreta sa Srbinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track