IZRAELCI ODUŠEVLJENI VELIKIM SRCEM SRBIJE! Novinar poslao reportažu iz Beograda! Njegove reči govore o srpskom gostoprimstvu
Foto: Starsport/Instagram

KAKAV DOČEK

IZRAELCI ODUŠEVLJENI VELIKIM SRCEM SRBIJE! Novinar poslao reportažu iz Beograda! Njegove reči govore o srpskom gostoprimstvu

Košarka -

Zbog rata u Izraelu svet sporta je stao, kao i sve ostalo u toj državi.

Već neko vreme klubovi iz te države utakmice u evropskim takmičenjima kao domaćini igraju u Beogradu, zbog čega su Izraelci i te kako zahvalni.

Fudbaleri Makabija iz Tel Aviva utakmicu protiv Zorje u okviru Lige konferencija igrali su na TSC areni, a kako stoje stvari na istom mestu će 14. decembra dočekati Gent.

Košarkaši istog kluba već neko vreme utakmice u Evroligi igraju u Beogradu, kao i kolege iz Hapoel Tel Aviva (Evrokup) i Hapoel Jerusalima (Liga šampiona).

U specijalnoj reportaži iz prestonice Srbije, "Izrael Hajom" preneo je samo lepe reči i utiske. Uz podsećanje da je Ostoja Mijailović odmah javno pozvao Makabi da svoje mečeve Evrolige igra u Beogradu.

- Beograd je grad sporta. Ima puno sportskih objekata i terena, što omogućava da nekoliko timova nesmetano igra i trenira zajedno. Ove nedelje Makabi i Hapoel Tel Aviv igraju i treniraju u Beogradu, a Hapoel Jerusalim je takođe trenirao ovde. Ove tri ekipe koje treniraju i po nekoliko puta dnevno nemaju probleme sa uslovima - naveo je novinar ovog portala.

Aleksandar Džikić
foto: Mattia Radoni / IPA / IPA / Profimedia

Naveo je i da je Aleksandar Džikić, nekadašnji trener Partizana, a aktuelni trener Hapoel Jerusalima, odigrao ključnu ulogu.

- Postoji dobar odnos između Makabija iz Tel Aviva i beogradskog Partizana, a srpski trener Aleksandar Džikić, mnogo je doprineo gostoprimstvu u gradu i još uvek doprinosi neophodnim logističkim poslovima.

Kurir sport

Bonus video:

01:25

IZRAEL MOŽE NAPRAVITI VELIKE POSLEDICE EVROPI I AMERICI: Prekid primirja poremetio tok rata! Ove države mogu da se umešaju u rat?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja