HIT PRIČA LEGENDARNOG MOKE SLAVNIĆA! Svi ga znaju po nadimku, a evo kako ga je dobio: Bilo je normalno DA SE BIJEMO posle škole...

ZANIMLJIVO

HIT PRIČA LEGENDARNOG MOKE SLAVNIĆA! Svi ga znaju po nadimku, a evo kako ga je dobio: Bilo je normalno DA SE BIJEMO posle škole...

Košarka -

Zoran Slavnić (74) svima je poznat po nadimku Moka, po tome su ga znali još od školskih dana, ostalo je tako i kada je odlučio da počne da se bavi košarkom.

Igrao je na poziciji plejmejkera i bio jedan od najboljih jugoslovenskih igrača, kako u klupskoj karijeri, tako i u reprezentativnoj.

A, kako je dobio baš taj nadimak?

Ispričao je i taj detalj i priznao da prvi put otkriva kako je tačno nastao.

- Išao sam u školu "Braća Ribar" i imao sam dobre ocene sve do sedmog razreda. Tad sam pao na popravnom iz matematike. Da bih popravio ocenu, išao sam na privatne časove kod brata svog pokojnog trenera Zdravka Kubata. Zgrejao sam stolicu preko leta, posle je bilo super do kraja osnovne i u srednjoj. Obećao sam roditeljima da ću završiti srednju školu i to sam i uradio - rekao je Slavnić za "Večernji list".

Moka, Zoran Slavnić
foto: Dragana Udovičić Kurir

Onda je ispričao da je taj nadimak dobio baš u školi.

- Čim se završila nastava, išli smo da se bijemo, bilo je to tada normalno. Tukli smo se između kvartova ili mi siromašni uličari, kako su nas zvali, sa bogatima. Često smo u tučama koristili motike. E, tako sam ja dobio nadimak Moka. Pričao sam da je to bilo po moka-kokoladi ili moka-keksu, istina je da je nastao po motiki - ispričao je Slavnić.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

01:31:06

SCENIRANJE 29.01.2023. MOKA SLAVNIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track