DAN KADA SU KOŠARKAŠI ZVEZDE JEDVA IZVUKLI ŽIVE GLAVE! Belgijanci su želeli da ih LINČUJU - teren se pretvorio u OKTAGON!
Foto: Printscreen/Youtube

NAJVEĆE TUČE U ISTORIJI SPORTA (2)

DAN KADA SU KOŠARKAŠI ZVEZDE JEDVA IZVUKLI ŽIVE GLAVE! Belgijanci su želeli da ih LINČUJU - teren se pretvorio u OKTAGON!

Košarka -

Donosimo vam serijal o najvećim tučama u svetu sporta koje će se još dugo prepričavati...

Tog 6. januara 2001. godine košarkaši Crvene zvezde bili su deo jedne žestoke tuče, o kojoj se priča i dan danas. Preko puta njih nalazili su se košarkaši Antverpena, pomenuti klubovi sastali su se u okviru osmine finala Kupa Rajmunda Saporte.

Sve se zakuvalo u momentu kada je plej crveno-belih Saša Stefanović stigao do jedne lopte, što je iznerviralo košarkaša domaće ekipe Stefana Sapenberga koji ga je nesportski odgurnuo, što je Sašu totalno izbacilo iz takta.

Košarkaš Zvezde udario je protivnika, a nakoliko trenutaka kasnije nije se više znalo ko koga udara. Pažnju na sebe skrenuo je Slobodan Šljivančanin, pošto je u stilu MMA boraca nekoliko puta udario igrača Antverpena O’Konela, dok ga sa leđa nije napao jedan navijač domaćeg kluba.

Uspeli su nekako igrači Zvezde da pronađu put do svlačionice, iako su domaćini želeli svim silama da nastave obračun sa Beograđanima. Na svu sreću, sve je završeno bez većih posledica, nakon intervencije obezbeđenja.

Sudije su isključile 19 igrača oba tima, zatim prekinule duel, a FIBA je odlučila da se na neutralnom terenu odigra novi meč. Sa tim se crveno-beli nisu slagali, pa su na kraju izgubili sa da se odigra nova utakmica na neutralnom terenu. To se nije svidelo crveno-belima koji su odbili ovu ideju, te su na kraju 20:0.

Kazne nisu mogle da se izbegnu, pa su Stefanović i Sapenberg morali da iskeširaju po 10.000 maraka, dok su dobili i tri utakmice zabrane igranja u evropskim mečevima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track