"U NEKIM TRENUCIMA POŽELIM DA SAM NA UTAKMICI PARTIZANA" Bivši kapiten progovorio o voljenom klubu: Prijatelji me zovu iz Arene...
Foto: Ostin Spars/Instagram

partizan u srcu

"U NEKIM TRENUCIMA POŽELIM DA SAM NA UTAKMICI PARTIZANA" Bivši kapiten progovorio o voljenom klubu: Prijatelji me zovu iz Arene...

Košarka -

Bivši košarkaš i trener Partizana, Petar Božić, govorio je nastupima crno-belih u Evroligi i aktuelnom treneru voljenog kluba Željku Obradoviću.

Bivši kapiten Partizana, koji sa velikim uspehom predvodi London Lajonse u Evrokupu, u razgovoru za "Meridian sport" otkrio je da prati mečeve crno-belih.

"Naravno da pratim Partizan. To je moj klub za koji navijam i koji volim. Sve što se dešava na terenu i u klubu sam ispratio. Samo je raspored i tajming uticao na moje slobodno vreme i to što nisam dolazio na utakmice. A stvarno sam u nekim trenucima želeo da budem tu".

"Kada gledam Partizan, navijam. Ali, kao bivši igrač i sadašnji trener moraš da obraćaš pažnju i analitički na detalje koje treneri pokušavaju da sprovedu. Ne samo od kada sam trener, jer meni je to oduvek bilo važno", kaže Božić koji ne krije da se divi treneru Obradoviću:

"Imao sam prilike da izbliza pratim Obradovićev rad. On je najbolji, ne najuspešniji, već najbolji trener Evrope i šire. Naravno da gledam sve što se dešava na terenu. I oko njega", dodaje Božić.

Božić ističe da ga atmosfera na utakmicama Partizana vraća u vreme kada je nosio crno-beli dres.

"Dok gledam ovo što se dešava sa Partizanom, zaista me podseti na utakmice kada smo mi igrali. Kada su dvorane bile puna. Imam mnogo dragih prijatelja koji budu u Areni i zovu me, prenose mi delić atmosfere, pričaju mi o euforiji koja je na najvećem nivou. Drago mi je što ceo Beograd priča i živi za utakmice Evrolige", kaže Božić.

Petar Božić sa velikim uspehom nosio je dres Partizana od 2004. do 2012. godine. Sa crno-belima osvojio je osam titula prvaka države, pet titula u Jadranskoj ligi, pet trofeja Kupa Radivoja Koraća i igrao jedan Fajnal for Evrolige. Od 2006. godine bio je kapiten crno-belih.

Krajem 2013. godine započeo je trenersku karijeru u Partizanu, kada je postao asistent Duška Vujoševića. Nakon odlaska trofejnog stručnjaka preuzeo je ulogu glavnog trenera, ali nije se dugo zadržao na klupi.

Kurir sport/J.M.

01:33

Matijas Lesor, rođendan, Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track