SPREMA SE SENZACIJA U NBA - NIKOLA TOPIĆ BIĆE PRVI PIK NA NBA DRAFTU?! Poznato je i koji klub će ga birati!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

nba

SPREMA SE SENZACIJA U NBA - NIKOLA TOPIĆ BIĆE PRVI PIK NA NBA DRAFTU?! Poznato je i koji klub će ga birati!

Košarka -

Srpski košarkaš Nikola Topić nalazi se poslednjih meseci na radaru NBA skauta - nedavno su mu prognozirali drugo mesto na NBA draftu, a sada je prestižni Sbnation, objavio da bi Topić mogao da bude odabran i kao prvi pik!

U tom slučaju, Topić bi srušio rekord Srbije koji drži Darko Miličić kojeg su odabrali Detroit Pistonsi sa drugog mesta.

Nikola Topić, Mega
foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

- Topić majstorski obavlja ulogu startnog plejmejkera za Megu iako je najmlađi igrač u timu, rođen je 10. avgusta 2005. Argument da će on biti prvi pik leži u sjajnoj produkciji u ABA ligi: kroz 10 utakmica, prosečno postiže 18.9 poena, 6.8 asistencija, 3.2 skoka i 1.1 ukradenu loptu po utakmici uz šutiranje od 52 posto iz igre. Poseduje treći najbolji indeks igrača, popularnu ukupnu metriku u evropskoj košarci, u ligi.

Nikola Topić
foto: sbnation.com/nba

- Topićeva karakteristična veština je prolazak ka košu i postizanje poena. Ima izuzetno brz prvi korak da probije prvu liniju odbrane, i izvanrednu brzinu da se odvoji kada dostigne najveću brzinu. Dokazao je da je vešt u završnoj fazi napadaove godine, postižući 66.3 posto svojih šuteva za dva. Često ga vidimo kako ostavlja svog branioca u prašini i završava sa produžetkom prema košu, ili koči i stvara otvoren prozor dok mu protivnik prolazi pored. Topiću nije potrebno postavljanje bloka da bi stvorio dodir sa obručem, ali je i dalje impresivan u pik-en-rolu. Pokazao je sposobnost da brzo preda loptu kao dodavač i manipuliše uglovima i tempom da bi stvorio prilike za postizanje poena za sebe i svoje suigrače - piše u tekstu.

(Kurir sport/Sbnation)

Bonus video:

00:15

NOLE OPČINIO NBA ZVEZDU! Dončić nije krio oduševljenje zbog susreta sa Srbinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track