DOŽIVOTNA SUSPENZIJA! Brutalna kazna Evrolige zbog RASIZMA! Olimpijakos PODRŽAO ovu odluku!
Foto: Stefanos Kyriazis/IPA/IPA / Sipa Press / Profimedia

nadrljao

DOŽIVOTNA SUSPENZIJA! Brutalna kazna Evrolige zbog RASIZMA! Olimpijakos PODRŽAO ovu odluku!

Košarka -

Evroliga i Olimpijakos su zajedno reagovali zbog rasističkih uvreda na račun jednog od sudija na meču Olimpijakosa i Valensije 15. decembra 2023. godine. Evroliga je navijaču koji je vređao sudiju izdala doživotnu zabranu dolaska na mečeve ovog takmičenja, dok mu je Olimpijakos još ranije poništio sezonsku ulaznicu.

Na meču odigranom 15. decembra Olimpijakos je poraćen 63:56 u duelu u kome je sa 12 poena ključni igrač u pobedi svog tima bio Stefan Jović. Jedan od sudija na meču bio je Sretern Radović, drugi arbitar je bio Serhio Silva, a uvrede su bile upućenje Džozefu Bisangu iz Francuske. Evroliga je izdala saopštenje povodom ovih događaja.

- Osuđujemo rasističke uvrede koje su bile upućene sudiji od srane navijača na meču Olimpijakosa i Valensije i nadamo se da ovaj incident može da natera navijače da okrenu leđa ovkvom ponašanju. Svedoci smo, posebno u prethodnih nekoliko godina, rastu verbalnog nasilja pogotovo prema igračima, trenerima i sudijama. Uvredljive pesme su prihvaćene i linije se redovno prelaze. Navijači čine Evroligu specijalnom i njihova strast se ceni. Znamo da su naši poslovi pod lupom i kritikom, to pozdravljamo, ali moraju da se znaju granice ponašanja. A to se još više odnosi na navijače koji sede odmah pored terena, koji imaju pristup igračima, trenerima i sudijama - navodi se u saopštenju Evrolige.

Kurir sport / Mondo / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:10

Evroliga traži slobodu za Kamapaca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track