Divac: Dule je danas bolji trener nego na početku

Predsednik OKS o talentu u Partizanu

Divac: Dule je danas bolji trener nego na početku

Košarka -
U Partizanu ima dosta mladih i talentovanih igrača željnih dokazivanja i ovo im je idealna prilika da krenu dobrim putem, kaže Divac

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je da se slaže sa trenerom košarkša Partizana Duškom Vujoševićem da današnja generacija crno-belih podseća na njegovu sa kraja osamdesetih godina prošlog veka."I danas u Partizanu ima dosta mladih i talentovanih igrača željnih dokazivanja i ovo im je idealna prilika da krenu dobrim putem. Oni su u prednosti u odnosu na nas jer imaju boljeg trenera, nas je trenirao mladi i neiskusni Vujošević, a njih sada jedan od najboljih trenera u Evropi", rekao je Divac u izjavi Tanjugu.On je dodao da je na mladim igarčima crno-belih da iskoriste šansu iako će naredni šampionat biti neizevesniji od nekoliko prethodnih.

"Okolnosti su se promenile, nekoliko ekipa je formirano preko noći i postoji mogućnost da iznenade. Sa druge strane Partizan ima strategiju oslanjanja na mlade snage. Što se tiče Jadranske lige, nadam se dobrim rezultatima srpskih klubova i pružam im podršku, jer oni u toj lige ne predstavljaju samo sebe, nego sve nas", rekao je predsednik OKS.

Divac je prokomentarisao i učinak reprezentacije Srbije u kavalifikacijama za prvenstvo Evrope.

"Slažem se da je ostvaren uspeh, jer smo ostvarili cilj, ali način na koji smo došli tamo je problematičan i sreća nije nas koštao. Ovo treba da bude opomena za sve i siguran sam da će se pronaći sistem koji će nas u budućnosti poštedeti komplikacija. Neverovatno je da se to desilo samo 10 godina posle Indijanapolisa, istorijske pobede nad Amerikancima i osvajanja titule prvaka sveta", zaključio je Divac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track