"ALI, BRATE, PREVIŠE JE SKROMAN!" Vlade Đurović komentarisao duplo kolo Partizana: Da se ne naljuti Željko...
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

REČ ISKUSNOG TRENERA

"ALI, BRATE, PREVIŠE JE SKROMAN!" Vlade Đurović komentarisao duplo kolo Partizana: Da se ne naljuti Željko...

Košarka -

Poznati srpski trener Vlade Đurović komentarisao je partije Crvene zvezde i Partizana u Evroligi ove nedelje.

Izjavio je da crveno-beli pod hitno moraju da produže ugovor sa Džoelom Bolombojom, a rekao je i šta bi to Željko Obradović trebalo da popravi u igri svog tima.

Iako, smatra da je mnogo toga već uradio u poslednjih nekoliko nedelja...

- Ne bih pričao o porazu od Real Madrida... Kakva kritika!? Pa, igrači su bili umorni posle brejka protiv Valensije, ali ispunjen je cilj - i to protiv direktnog protivnika koji je dobra ekipa - rekao je Đurović i potom istakao šta mu se dopalo:

- Partizan je meč dobio odbranom i neuporedivo su bolji u poslednje vreme. Imaju duge ruke svi, koriste ih i presecaju lopte, igraju uz više energije i kontakt igru. To se ne odnosi na meč protiv Reala.

Ispovest, Vlade Đurović, Košarka, Košarkaški Trener
foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Statistika je ipak nemilosrdna i jasno pokazuje šta to nije bilo dobro - i u pobedi i u porazu.

- Boljka je ostala, da se ne ljuti Željko, slabiji skok. To je bilo neverovatno... Isto, kažu da Pantera niko nije bolje čuvao od Kozera, ali dobar je bio i Džons, iako je bio svežiji. Dogovor je bio da čim se prođe uporedo s Panterom, da dođe neko u udvajanje. Bilo mu je teško, posebno protiv Reala, ali izgleda da je i Mumbru dobar trener - naglasio je Đurović i dodao da je odlično za crno-bele i što slobodna bacanja u poslednje vreme sjajno funkcionišu.

Za kraj, Vlade Đurović je ponovo imao komentar i o Pi Džeju Doužeru koga je već mnogo puta komentarisao ove sezone. Opet je istakao da se radi o izvrsnom košarkašu, međutim postoji jedna stvar koja mu se nikako ne dopada i smatra da Amerikanac mora da je popravi.

- Doužer je odličan igrač i po meni je i dalje skroman, neprimetan, povučen i u sebe, ekipu, klupu... A, mora da eksplodira! Mislim da bi mogao da im donese više pobeda i titula, ali, brate, previše je skroman. Zamislite da su takvi Ledej i Panter? Oni šutiraju i kad ih ne ide. Ako Doužer promaši, pet minuta ne gleda koš, mora da eksplodira! Kad se to konačno desi, Paritzanu će biti mnogo lakše. Imaju osam pobeda od čega dva brejka, a ako dobiju Valensiju i kod kuće - imaju prednost u međusobnom duelu i ispred su njih - rekao je trener.

Kurir sport/Mondo/A.K.

Bonus video:

00:05

Partizan, trening, Bruno Kaboklo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track