SA DIVCEM, PASPALJEM I DANILOVIĆEM UZEO ZLATO, A 1992. POŽELEO DRES HRVATSKE: Zbog postavljene BOMBE i pretnji usledio preokret!
Foto: Printscreen

šok priča

SA DIVCEM, PASPALJEM I DANILOVIĆEM UZEO ZLATO, A 1992. POŽELEO DRES HRVATSKE: Zbog postavljene BOMBE i pretnji usledio preokret!

Košarka -

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, Nikšićanin Zdravko Radulović, 1992. godine silno je želeo da obuče dres reprezentacije Hrvatske, ali mu se to na kraju nije ostvarilo.

Radulović, koji je bio član čuvene generacije koja je u OI u Seulu osvojila srebro i zlato na Evropskom prvenstvu u Zagrebu 1989. godine, bio je član zagrebačke Cibone od 1990. do 1993. godine. Za razliku od brojnih sportista koji su kada je rat počeo bili prinuđeni da napuste svoje klubove i vrate se kući ili karijeru nastave u inostranstvu, Crnogorac je rešio da ostane u Ciboni. I ne samo to, kada se Hrvatska odvojila od Jugoslavije izrazio je želju da nastupa za njihovu reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

Sve je bilo dogovoreno, bio je na pragu reprezentacije Hrvatske, ali onda su počeli problmi. Zbog šokantne odluke počeo je da dobija ozbiljne pretnje, a na žestokom udaru bila je njegova porodica u rodnom Nikšiću. Navodno, kada je njegovom bratu kao upozorenje podmetnuta bomba u apoteci, teška srca odlučio je da odustane od dresa Hrvatske. Tako je propustio priliku da se sa Draženom Petrovićem, Kukočem, Rađom i družinom okiti srebrom na OI u Barseloni. Cibonu nije napustio, ostao je do 1993. kada je rešio da pređe u grčki Aris.

Zdravko Radulović
foto: PETRAS MALUKAS / AFP / Profimedia

Radulović je košarkašku karijeru započeo u rodnom Nikšiću, potom je prešao u Budućnost, da bi 1984. karijeru nastavio u slavnoj Bosni iz Sarajeva, gde je proveo čak šest godina. Usledila je selidba u Cibonu, a onda odlazak u Grčku, Tursku, Sloveniju, Izrael (Makabi), Austriju i Poljsku. Nakon uspešne igračke karijere uplovio je u trenerske vode.

Kurir sport/Večernji

02:44

LEGENDARNI SRPSKI KOŠARKAŠ POBEGAO S PRIPREMA REPREZENTACIJE! Njegov bivši saigrač otkrio: Uvek smo se tukli s Čačanima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track