BOŽIĆNI TRIJUMF NIKOLE JOKIĆA I DENVERA: Srpski as moćnim dabl-dablom i neobičnim rekordom upropastio praznik Ratnicima
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Derbi Božićne večeri

BOŽIĆNI TRIJUMF NIKOLE JOKIĆA I DENVERA: Srpski as moćnim dabl-dablom i neobičnim rekordom upropastio praznik Ratnicima

Košarka -

Košarkaši Denvera savladali su na svom terenu Golden stejt Voriorse rezultatom 120:114 (29:26, 24:28, 39:35, 28:25) u noći kada se u Americi slavi katolički Božić.

Nikola Jokić je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 26 poena i 14 skokova, a imao je i osam asistencija.

Srpski as je oborio neobičan rekord, pošto je postigao 18 poena sa linije slobodnih bacanja. Do sada je imao rekord od 16 pogođenih bacanja. Nikola je imao stopostotan učinak sa linije penala, ali i loš procenat šuta iz igre pošto je pogodio 4 od 12 pokušaja.

Denver je posle ove utakmice na učinku 22-10 i trenutno je drugi na Zapadu. Golden Stejt sada ima po 15 pobeda i poraza i vodiće veliku borbu za plej-of.

Kurir sport

DENVER - GOLDEN STEJT 120:114 (29:26, 24:28, 39:35, 28:25)

TOK MEČA

4. ČETVRTINA

45. minut - Jokić je na 22 poena, a Marej na 23 za rezultat 110:105 u korist Denvera tri minuta pre kraja meča.

40. minut - Vraća se srpski as u igru. Do sada je igrao 21 minut i upisao 16 poena. Ali sa katastrofalnim procentom šuta iz igre - 1 od 8. Jokić je pogodio 14 slobodnih bacanja iz isto toliko pokušaja. Ima i 11 skokova, kao i sedam asistencija.

37. minut - Jokić sa klupe počinje poslednju četvrtinu, a gosti ponovo preokreću - 92:95.

3. ČETVRTINA

36. minut - Denver drži minimalnu prednost na isteku treće četvrtine. Jokić je već na dabl-dablu sa 16 poena i 11 skokova. Ima i sedam asistencija.

30. minut - Velika borba u Bol areni, ekipe se smenjuju u vođstvu. Jokić je svojim osmim poenom doneo Denveru vođstvo 72:70. Ima osam poena, šest skokova i šest asistnecija za 23 minuta u igri.

25. minut - Počelo je drugo poluvreme.

2. ČETVRTINA

24. minut - Golden Stejt vodi na poluvremenu sa minimalnom prednošću - 53:54. Jokić je upisao po šest poena i skokova i četiri asistencije.

20. minut - Preokret Denvera na krilima Jokića i Mareja - 53:46.. Srpski as je na šest poena i šest skokova, uz tri asistencije. Marej je postigao devet poena.

18. minut - Jokić je prekinuo seriju gostiju 9:0. Postigao je svoj četvrti poen za 39:43. Usput je zabeležio i peti skok, a ima i tri asistencije. Živnuo je Denver povratkom Jokića, prišao na 42:43.

16. minut - Dve vezane trojke Krisa Pola donele su prvo vođstvo "Voriorsima" u utakmici - 37:39. Jokić je i dalje na klupi.

14. minut - Golden stejt koristi odsustvo Jokića i stiže do izjednačenja - 34:34. Razigrao se Dario Šarić, koji je postigao šest poena u kratkom periodu.

DENVER - GOLDEN STEJT

Denver, Bol arena, Kapacitet: 19.520

Sudije: Korni Kirkland, Trej Medoks, Majkl Smit

DENVER NAGETS: Jokić, Gordon, Porter, Marej, Koldvel Poup, Nadži, Ki, Tajson, Votson, Holidej, Džordan, Džekson, Piket, Braun, Stroter; Trener: Majk Meloun.

GOLDEN STEJT VORIORS: Kari, Tompson, Kuminga, Luni, Podzijemski, Šarić, Garuba, Džekson, Santos, Vigins, Pol, Džozef, Mudi; Trener: Stiv Ker.

1. ČETVRTINA

11. minut - Serija "Voriorsa" koji su smanjili na 26:22. Gosti su iskoristili to što je Jokić na klupi da se približe. Nikola je proveo na parketu skoro 10 minuta i upisao dva poena, četiri skoka i tri asistencije.

9. minut - Jokić se upisao u listu strelaca - 24:14. Krenuo je ka tripl-dabl učinku. Ima dva poena, tri skoka i dve asistencije za devet minuta igre.

7. minut - Denver drži prednost - 17:10. Jokić je uputio tek jedan šut ka košu, i to bez uspeha. Za sada ima dva skoka i jednu asistenciju.

5. minut - Denver je bolje otvorio meč, Golden Stejt je posle tri minuta upisao prve poene - 8:5. Jokić je za sada rezervisan u napadu, ali ima dva skoka

Počela je utakmica u "Bol" areni. Jokić je u startnoj petorci.

Poznati su starteri u timu Denvera.

Denver će u ovom meču biti jači za dvojicu igrača koji se vraćaju iz povreda.

Prozivke su uobičajene pred duel ove dve ekipe.

Tradicija za katolički Božić u Americi ni ovog puta nije promenjena.

Svake božićne večeri u NBA se igraju najmanje tri utakmice za koje čelnici lige procene da su najinteresantnije.

Pored duela u kojima se sastaju Njujork i Milvoki, odnosno Los Anđeles Lejkersi i Boston u klasiku, nema sumnje da najviše pažnje izaziva okršaj dva prethodna šampiona - Denver Nagetsa i Golden Stejt Voriorsa.

Utakmica u "Bol" areni u Denveru igra se od 20.30 časova po srpskom vremenu, pa ćemo biti u prilici da vidimo okršaj Nikole Jokića i Stefa Karija.

Denver je posle sjajnog starta, upao u krizu izazvanu povredama nekih bitnih igrača, ali je početkom decembra popravio formu. Na poslednjih osam utakmica "Grumenje" je zabeležilo sedam pobeda, a jedini poraz je doživljen od Oklahome, i to sa poenom razlike. Trenutno je tim trenera Majka Melouna na drugom mestu na Zapadu sa učinkom 21-10. Prva je Minesota sa 22-6. Na svom terenu, Denver ima 11 pobeda i samo dva poraza.

Nikola Jokić je lider ekipe u tri najbitnije kategorije. Prvi je strelac tima sa 26.7 poena po meču, prvi skakač sa 12.3 uhvaćene lopte, takođe i prvi asistent sa 9.2 po meču.

Do pre dve sezone "Ratnici" iz San Franciska su vladali najjačom košarkaškom ligom na svetu. U osam godina su osvojili četiri šampionska prstena. Međutim, sada su bleda senka te ekipe sa 15 pobeda i čak 14 poraza. Predstoji im grčevita borba za plej-of.

Naravno, Stef kari je prvi strelac ekipe sa 28.3 poena.

Kurir sport

Bonus video:

00:36

Nikola Jokić slavi titulu uz hit Ere Ojdanića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track