"LUDI" ITALIJAN PRED OTKAZOM, A TEK JE DOBIO POSAO! Evroligaš planira da promeni trenera drugi put u dva meseca!
Foto: EPA/MARK R. CRISTINO

PROBLEMI

"LUDI" ITALIJAN PRED OTKAZOM, A TEK JE DOBIO POSAO! Evroligaš planira da promeni trenera drugi put u dva meseca!

Košarka -

Đanmarko Poceko mogao bi da dobije otkaz u Asvelu posle samo dva meseca.

Toni Parker tada je otpustio svog rođenog brata Ti Džeja i doveo Italijana, a sada navodno nije zadovoljan njegovim učinkom, kao ni igrama tima, pa je rastanak postao jedna od opcija. I to veoma realna.

Ovu informaicju preneo je francuski novinar Gabrijel Pantel-Žuve.

- Previše poraza za Poceka? Asvel je prestao da traži nove igrače, umesto toga mogao bi da promeni trenera drugi put u sezoni. Idemo ka sezoni tranzicije. Da li će možda čekati Vensana Kolea i kraj Olimpijskih igara? - napisao je Žuve i tako sugerisao da bi selektor Francuske mogao da preuzme tim.

Prva želja Parkera bio je selektor Nemačke Gordon Herbert, ali on na kraju nije dobio "zeleno svetlo" od strane nemačkog saveza. Italijanski savez dao je dozvolu Poceku, pa je tako došlo do dogovora. Nedugo po dolasku na klupu prekinuo je loš niz tima pošto je savladao Žalgiris na gostovanju (91:88), pa je onda uleteo na teren da slavi sa igračima.

Posle toga usledio je poraz od Monaka, pa pobeda protiv Albe u Berlinu i delovalo je da je uspeo da "probudi" tim, ali se to nije dogodilo.

Nastavili su se porazi, izgubio je od Baskonije, Bajerna, Barselone, Makabija, Valensije, Panatinaikosa, Armanija, Olimpijakosa i Reala. Ruku na srce neki od tih poraza bili su na jednu loptu i posle dramatičnih završnica, ali to izgleda nije toliko važno za Parkera i upravu kluba.

Asvel je trenutno "zakucan" za dno tabele sa skorom 2-15 i za njih je praktično sezona u Evroligi završena, pošto im je potrebno pravo čudo u preostalih 17 kola da bi se našli u borbi za plej-in turnir, trenutno imaju 7 trijumfa manje od desetoplasirane Valensije.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:49

Grobari, Partizan, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track