JOKIĆ "ĆUTAO" CELO POLUVREME, A ONDA ZA 12 MINUTA POKAZAO KAKO STOJE STVARI! Nagetsi uništili Šarlot BRUTALNOM četvrtinom!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

JOKIĆ "ĆUTAO" CELO POLUVREME, A ONDA ZA 12 MINUTA POKAZAO KAKO STOJE STVARI! Nagetsi uništili Šarlot BRUTALNOM četvrtinom!

Košarka -

Košarkaši Denvera bez većih problema su izašli na kraj sa Šarlotom i pobedili rezultatom 111:93 (24:18, 25:31, 40:17, 22:27).

Iako na poluvremenu ni pola koša nije delilo dva tima, Nagetsi su u trećoj deonici odradili fenomenalan posao, postigli 40 poena i rešili pitanje pobednika.

Poklopilo se buđenje ekipe iz Kolorada sa buđenjem Nikole Jokića koji je prvo poluvreme završio sa dva poena i samo jednim šutem.

Srbin je u trećoj deonici bio znatno direktniji u napadu svog tima, meč je završio sa 13 poena, 11 skokova i šest asistencija uz šest pogođenih od ukupno sedam šuteva iz igre.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Na terenu je proveo 28 minuta, a u poslednjoj četvrtini nije bilo potrebe da ulazi u igru.

Džamal Marej je postigao 25 poena uz sedam asistencija, Majkl Porter Junior 22, a Aron Gordon, koji se vratio u tim nakon što ga je napao rotvajler čiji je vlasnik, dodao je 10 poena.

Sa druge strane, 26 poena Majlsa Bridžisa nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi Denver.

Ekipa iz Kolorada sada ima 24 pobeda uz 11 poraza, dok je Šarlot na učinku 7:24.

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

111:93 - Rutina je bila četvrta četvrtina i lagano odrađivanje posla za Denver koji je u poslednjih 12 minuta igrao bez najboljih igrača, Nikole Jokića i Džamala Mareja.

Treća četvrtina:

89:66 - Probudio se Jokić u trećoj četvrtini u kojoj je počeo i da direktno napada rivala. To se odrazilo i na rezultat - ekipa iz Kolorada je postigla 40 poena samo u ovoj deonici.

Nagetsi su napravili veliku prednost pred poslednju četvrtinu, a Somborac je posle tri četvrtine postigao 13 poena, uz samo jedan promašaj.

Druga četvrtina:

49:49 Nije Šarlot dopustio Denveru da se udalji na dvocifrenu prednost, već je utakmicu doveo do potpunog egala.

Jokić je u prvom poluvremenu, za 17 minuta u igri pogodio jedini šut koji je uputio, a prvi deo je završio sa dva poena, osam skokova, pet asistencija i po jednom ukradenom loptom i blokadom. Marej je došao do 14 poena, a Majkl Porter Junior do 10.

Dvocifreni poenterski učinak u ekipi Šarlota u prvom poluvremenu su imali Miler (10) i Majls Bridžis (12).

Prva četvrtina:

24:18 - Ne preterano veliki broj poena u prvoj četvrtini koja je na kraju sa sobom donela i neobičan podatak - Nikola Jokić nije postigao nijedan poen i ne samo to, već nije uputio nijedan šut na koš.

Za devet minuta u igri Srbin je upisao pet skokova i tri asistencije, a Nagetse je predvodio sjajni Džamal Marej koji je pogodio tri trojke iz isto toliko pokušaja i postigao ukupno 11 poena u prvoj deonici.

Šarlot je predvodio Brendon Miler koji je već u prvih 12 minuta pokušao pet puta da pogodi trojku. Samo jednom je uspeo, a četvrtinu je završio sa sedam poena.

Uoči meča:

Nagetsi će pokušati trijumfom da započnu novu godinu i da obraduju navijače nakon što su u poslednjoj utakmici u 2023. doživeli poraz od Oklahome.

Ekipa Majkla Melouna trenutno je treća u Zapadnoj konferenciji sa učinkom od 23 pobede i 11 poraza.

Sa druge strane, Hornetsi ne mogu da se pohvale dobrom sezonom pošto do sada imaju samo sedam pobeda i pored toga 23 izgubljenih utakmica. Trinaestoplasirana ekipa sa istoka nalazi se u seriji od 10 vezanih pobeda.

Denver je odličan domaćin i veliki favorit u ovom meču. U dosadašnjem toku sezone ima 13 trijumfa i tri poraza u Koloradu.

Nagetsi i Hornetsi ove sezone još uvek nisu igrali jedan protiv drugog, a prošli put sastali su se u decembru 2022. godine. U utakmici koja je završena pobedom Denvera rezultatom 119:115 Nikola Jokić je odigrao brutalan meč koji je završio sa 40 poena, 27 skokova i 10 asistencija.

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track