OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA! Novi odlazak sa Malog Kalemegdana: Došao iz NBA, od njega se mnogo očekivalo, ali nije išlo!
Foto: Starsport

ODLAZAK

OGLASILA SE CRVENA ZVEZDA! Novi odlazak sa Malog Kalemegdana: Došao iz NBA, od njega se mnogo očekivalo, ali nije išlo!

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda, obavestio je javnost i navijače da Marko Simonović u nastavku sezone neće nositi crveno-beli dres.

Tim sa Malog Kalemegdana je time samo potvrdio najave da će krilni centar do kraja sezone igrati na pozajmici u Bešiktašu.

- KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da će prvotimac našeg kluba Marko Simonović ostatak sezone 2023-2024 provesti na pozajmici u ekipi Bešiktaša. Marko je tokom prošlog leta potpisao ugovor sa crveno belima, a stigao je u Beograd iz Čikago Bullsa. Klub želi Marku puno uspeha, pobeda i zdravlja u novom klubu u kome će provesti ostatak sezone - navedeno je u saopštenju crveno-belih.

Simonović je sa sobom iz Čikaga doneo velika očekivanja, pre svega kod navijača koji dobro pamte njegove partije iz dresa Mege.

U sezoni 2020/21, odnosno pre odlaska u SAD, Simonović je igrao fenomenalno. ABA ligu je završio sa prosekom od 15,8 poena, devet skokova i 1,8 asistencija po utakmici.

Međutim, u crveno-belom dresu je samo na trenutke pokazao šta može. U ABA ligi je na 11 utakmica beležio 6,3 poena i 3,9 skokova, dok je u Evroligi, takođe na 11 odigranih mečeva imao 2,8 poena i 1,5 skokova po meču.

Sa Bešiktašom će, pod komandom Dušana Alimpijevića, igrati u Evrokupu.

Podsetimo, Crvenu zvezdu su tokom ove sezone napustili Šabaz Nejpir i Ognjen Kuzmić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track