NIKOLA JOKIĆ OTKRIO ZA KOGA NAVIJA: U igri su bili Partizan i Crvena zvezda! Ali, će vas iznenaditi njegov odgovor!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

džoker

NIKOLA JOKIĆ OTKRIO ZA KOGA NAVIJA: U igri su bili Partizan i Crvena zvezda! Ali, će vas iznenaditi njegov odgovor!

Košarka -

Nikola Jokić nije igrao sa Denverom u NBA ligi, ali je ponovo bio u centru pažnje američkih novinara. I ne čudi, jer je Srbin godinama unazad najbolji košarkaš lige, ujedno i veoma poželjan za medije.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Na šou kvizu organizovanom u jednoj dvorani u Denveru, Nikola Jokić dobio je pitanje koji mu je omiljeni klub van NBA. I može se reći da je iznenadio mnoge u Americi, a posebno u Srbiji. Posebno što to nisu Partizan ili Crvena zvezda.

- Omiljeni klub? Košarkaški klub Džoker - rekao je Nikola Jokić i dobio ovacije voditelja i okupljenih u dvorani.

Valja podsetiti da je Nikola Jokić sa braćom Nemanjom i Strahinjom pre nekoliko godina u rodnom Somboru osnovao KK Džoker. Krenuli su od najnižeg ranga i ove sezone uspeli su da se plasiraju u Košarkašku ligu Srbije.

Ekipu predvodi iskusni košarkaški trener Željko Lukajić, a u KLS imaju skor od osam pobeda i sedam poraza, te se nalaze na šestom mestu tabele.

Prošlog leta Nikola Jokić navijao je i za tim 3x3 KK Džoker koji se takmičio u letnjoj ligi Srbije, a tokom turnira u Somboru sa ćerkicom i suprugom odgledao je sve utakmice na gradskom trgu.

Nikola Jokić prošle godine pričao je sa jednim španskim novinarom i odgovorio na pitanja, da li prati fudbal i da li može da otkrije za koji klub navija.

- Ne pratim mnogo fudbal... Ranije sam igrao video igre, pratio sam na taj način. Ali ne pratim ga mnogo, odrastao sam igrajući fudbal na ulici. Birao sam Mančester siti igrajući video igre... Pa, da kažemo Mančester siti. Takođe mi se sviđa Arsenal ako se osvrnem na te dane - rekao je Srbin.

Nikola Jokić tokom karijere u Srbiji igrao je za Megu. Počeo je kao sedmogodišnji klinac u Somboru. Njegov prvi trener Siniša Savović vodio ga je sa 16 godina na probu u KK Partizan. Nikola tada nije prošao kod crno-belih, ali je otišao u Megu i iz tog kluba stigao u NBA, gde ga je kao 41. pika izabrao Denver.

Kurir sport

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track