BOLNICA U EVROLIGI! Sulud ritam OSAKATIO igrače i VEČITI na udaru: Da li je NORMALNO igrati 5 kola u 15 dana?
Foto: IPA / Sipa Press / Profimedia

povrede

BOLNICA U EVROLIGI! Sulud ritam OSAKATIO igrače i VEČITI na udaru: Da li je NORMALNO igrati 5 kola u 15 dana?

Košarka -

Evroliga se zahuktava, takmičenje je u punom jeku i mnoge ekipe ovaj deo sezone vide kao odlučujući u borbi za što bolji plasman u regularnom delu.

Ako je sudeći po prethodnim godinama upravo je ovaj period posle Nove godine ključan, jer ima najveći broj utakmica, samim tim i najviše šansi za što veći broj pobeda.

Uporedo sa pobedama, ovo je najveća šansa i za povrede igrača kojih u ovom trenutku ima zaista mnogo.

Gotovo da nema ekipe koja nema problema oko sklapanja rostera za sledeću utakmicu, a kako i da nema problema kad se igrači nalaze u jednom suludom ritmu koji verovatno ni roboti ne bi izdržali već vi morali na neku vrstu servisa.

Željko Obradović
foto: Starsport

Pošto košarkaši nemaju mogućnost servisa, trenerima širom Evrope se diže "kosa na glavi" kada vide spisak povreda pre utakmice.

Koliko je ovaj ritam nerealan govori najbolje kalendar takmičenja po kome će računajući dva duplo kolo Evrolige koja su bila na programu, u samo 15 dana odigrano je neverovatnih pet kola. Da, dobro ste čuli, preciznije rečeno od 28. decembra do 12. januara ekipe su pet puta izlazile na teren.

Ova situacija najbolje je oslikana u činjenici da jedino Baskonija, Bajern, Olimpijakos i Makabi u tom periodnu nisu imale povređene igrače. Dakle, samo četiri od 18 ekipa. Kada se pogledaju "večiti" rivali koji sa razlogom najviše zanimaju ljubitelje košarke u Srbiji i oni su na svojoj koži osetili ovaj NBA ritam igranja utakmica.

Janis Sferopulos
foto: Starsport
Aleksa Avramović
foto: @starsport

Sve ovo ukazuje da do promene sistema takmičenja mora doći i da je to neminovnost, jer igrači mečeve na svaka dva dana ne mogu da izdrže.

Jasno je da će čelnici Evrolige morati nešto da urade po ovom pitanju, jer je igranje ovim tempom samoubistvo za igrače.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track