JOVIĆ IGRA SVE BOLJE, MAJAMI MU SVE VIŠE VERUJE! U dve sezone nije dobio ovakvu minutažu, izgubio je od "savršenog" Micića
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

JOVIĆ IGRA SVE BOLJE, MAJAMI MU SVE VIŠE VERUJE! U dve sezone nije dobio ovakvu minutažu, izgubio je od "savršenog" Micića

Košarka -

Reprezentativac Srbije, Nikola Jović, izjednačio je rekord sezone kada je reč o poenima koje je postigao na jednoj utakmici.

U porazu Majamija od Oklahome rezultatom 128:120 Jović je na terenu proveo 33 minuta, što je najbolja minutaža za njega na jednom meču računajući ovu i celu prošlu sezonu.

Za to vreme je postigao 15 poena uz šut iz igre 5:8, od čega za tri poena 3:5. Imao je i pet skokova, četiri asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Dok je on bio u igri, Majami je napravio plus od 13 poena i po tom tatističkom podatku je najbolji u svom timu, što znači da je ekipa iz Floride utakmicu izgubila u 15 minuta bez njega u igri.

Sa druge strane je dobar bio Vasilije Micić.

Srpski plejmejker je odigrao 15 minuta za Oklahomu tokom koji je pogodio oba šuta iz igre, postigao četiri poena, upisao i pet asistencija, skok i ukradenu loptu.

Kao i Jović, imao je najbolji +/- indeks, odnosno, njegov tim je postigao 16 poena više od protivnika dok je on bio u igri.

Aleksej Pokuševski nije ulazio u igru.

Oklahoma sada ima 25 pobeda i 11 poraza dok je Majami na učinku 21:16.

Kurir sport

Bonus video:

01:39

Nikola Jović na prijemu košarkaša u Predsedništvu Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track