ŠOK USRED SEZONE! VENECIJA TRAŽI RASKID UGOVORA PARTIZANA I KABOKLA?! Komplikuje se situacija: Da li crno-beli treba da brinu?
Foto: Petar Aleksić

PROBLEM

ŠOK USRED SEZONE! VENECIJA TRAŽI RASKID UGOVORA PARTIZANA I KABOKLA?! Komplikuje se situacija: Da li crno-beli treba da brinu?

Košarka -

Košarkaški klub Partizan mogao bi da iznenada dobije problem zbog situacije u kojoj se nalazi Bruno Kaboklo.

Brazilac je na početku sezone pojačao crno-bele nakon čega je Venecija saopštenjem izrazila nezadovoljstvo zbog načina na koji je prekinuta saradnja kluba i košarkaša i najavila borbu "svim raspoloživim sredstvima advokata".

Sada je Arbitražni sud tamošnje Serije A prihvatio žalbu italijanskog kluba zbog odluke FIBA da dozvoli košarkašu da potpiše za Partizan, prenosi "Sportando".

Sud je naložio Kaboklu da plati troškove arbitraže i pravne troškove kluba, a novinar ovog italijanskog sajta specijalizovanog za košarku, prenosi da će se slučak nastaviti pred Apelacionim odborom FIBA i da će Venecija da traži poništenje odluke da centru bude dozvoljen prelazak u Beograd.

U ovom trenutku nije poznato kakav ishod može da ima celi slučaj, ali svakako ovako nešto nije bilo potrebno košarkašu i Partizanu u ovom trenutku u sezoni.

- Venecija sa zadovoljstvom konstatuje da je Odbor za mirenje i arbitražu Serije A prihvatio žalbu protiv Bruna Kabokla posle odbijanja igrača da poštuje svoje ugovorne obaveze. Odbor je u odluci potvrdio važne principe, među kojima je valjanost ugovora, koji su strane potpisale pre nego što je federalni obrazac bio dostupan, uz obostrano opredeljenje da se ugovor ozvaniči obrascima koje propisuje Liga, nastavljajući sa naknadnom registracijom. Kao dodatna potvrda potpunog prihvatanja zahteva koje je predložila Venecija, igrač je osuđen da plati pune troškove arbitraže i pravne troškove kluba.

- Time je priznata ispravnost postupaka kluba i pre svega nastavak ugovorne obaveze, koja i dalje obavezuje igrača da ozvaniči preuzete obaveze i zasnuje sportski radni odnos u skladu sa odredbama zakona i kolektivnog ugovora. Slučaj se sada nastavlja pred Žalbenim većem FIBA, na koje je klub apelovao da dobije poništenje odluke FIBA o davanju ovlašćenja za transfer i registraciju Partizanu uz pogrešnu pretpostavku da nije postojao važeći ugovor između Kabokla i Venecije - saopštio je italijanski klub.

Brazilac je na 13 utakmica Evrolige beležio 11,9 poena i 4,5 skokova u proseku.

Kurir sport/Sportando/A.K.

Bonus video:

00:05

Partizan, trening, Bruno Kaboklo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track