MIJAILOVIĆ O SITUACIJI SA KABOKLOM: Evo šta kaže prvi čovek KK Partizan posle informacije da Venecija traži poništenje ugovora!
Foto: Starsportphoto

ZAVRZLAME

MIJAILOVIĆ O SITUACIJI SA KABOKLOM: Evo šta kaže prvi čovek KK Partizan posle informacije da Venecija traži poništenje ugovora!

Košarka -

Košarkaški klub Venecija saopštio je da je Arbitražni sud Serije A prihvatio žalbu protiv brazilskog igrača Bruna Kabokla, koji je, kako tvrdi italijanski tim, odbio da poštuje svoje ugovorne obaveze.

Kaboklo je početkom novembra prošle godine potpisao ugovor sa Partizanom. Partizan je tada dobio dozvolu FIBA da potpiše ugovor sa brazilskim reprezentativcem.

Ovim povodom oglasio se i prvi čovek crno-belog kluba Ostoja Mijailović.

KK Partizan Mozzart Bet je po odluci FIBA platio obeštećenje od 150.000 evra i za igrača dobio LOC (letter of clearence) bez kojeg on ne bi ni mogao da bude registrovan. Samim tim, situacija je čista i na nju ne može da utiče nikakva odluka arbitraže koja za ovaj slučaj nije ni nadležna”, rekao Mijailović u izjavi za MozzartSport.

Bruno Kaboklo
foto: Starsport

Kaboklo je drugi deo prošle sezone igrao za Ulm, a potom je krajem juna 2023. potpisao ugovor sa Venecijom.

Brazilac posle dobrih igara na Svetskom prvenstvu nije želeo da se priključi italijanskom klubu, a onda je u novembru prošle godine potpisao ugovor sa Partizanom.

Agencija koja zastupa brazilskog košarkaša je saopštila tada da Kaboklo nije imao potpisan ugovor, već predugovor sa Venecijom i da nije bilo nikakvih prepreka ka njegovom prelasku u Partizan posle odluke FIBA.

(Kurir sport/MozzartSport)

00:12

Džejlin Smit stigao u Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track