MILOJEVIĆ JE BIRANIM REČIMA PRIČAO O PARTIZANU: Po svaku cenu sam želeo tamo! Sad još više cenim ono što je radio Dule Vujošević
Foto: @starsport

Priča o voljenom klubu

MILOJEVIĆ JE BIRANIM REČIMA PRIČAO O PARTIZANU: Po svaku cenu sam želeo tamo! Sad još više cenim ono što je radio Dule Vujošević

Košarka -

Dejan Milojević, legendarni košarkaš i trener koji nas je napustio iznenada u 47. godini, deo karijere je proveo u Partizanu.

Sa Partizanom je osvojio dve titule.

- Prelazak u Partizan je bio ostvarenje mojih snova. Posle Budućnosti sam imao mnoge dobre ponude, čak i duplo bolje, ali sam ja želeo u Partizan. Rekao sam Mišku (Ražnatović, menadžer), ja hoću da igram u Partizanu. Te dve godine su bile sjajne, osvojili smo dve titule. Bili smo mlada ekipa u nastajanju. Ja sam sa 27 godina bio možda i najstariji u timu. Imali smo jednog stranca samo, Blejka Stepa. Svi ostali su bili klinci, Novica Veličković, Kosta Perović, Luka Bogdanović... deca koja su kasnije napravili karijeru.

Milojević je pričao da su Duško Vujošević i Predrag Danilović imali strpljenja za mladi tim.

- Treba imati strpljenja za mladi tim. Dule i Danilović su znali šta rade, imali su strpljenja. Treba za mladu ekipu 2-3 sezone da sazri. Tako su oni stasali i kasnije igrali Fajnal-for. Sada još više cenim iz trenerskog ugla što je radio Dule Vujošević tada - pričao je Milojević.

Milojević je u još jednom intervjuu hvalio tadašnjeg trenera Partizana.

- Jeste, naravno. Učio sam od svih trenera sa kojim sam sarađivao. Dule je sjajan trener i moj prijatelj. Imao sam sreću da sarađujem sa mnogo trenera i od svakoga sam nešto vidio, nešto naučio, jer sam uvijek želio da shavatim filozofiju i ideju koju neki trener ima, koji pristup ima. Sada kao trener sam sklopio svoju filozofiju koja se u nekim stvarima poklapa sa nekim od mojih trenera, a sa nekima ne. Svi imamo neko svoje viđenje košarke.

Kurir sport

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track