KAKVA LJUDINA - SA INFUZIJE PRAVO NA TEREN: Ovaj potez Dejana Milojevića navijači Partizana NIKADA NEĆE ZABORAVITI (VIDEO)
Foto: Starsport©

IN MEMORIAM

KAKVA LJUDINA - SA INFUZIJE PRAVO NA TEREN: Ovaj potez Dejana Milojevića navijači Partizana NIKADA NEĆE ZABORAVITI (VIDEO)

Košarka -

Košarkaški svet oprašta se večeras od Dejana Milojevića, pomoćnog trenera NBA tima Golden Stejt Voriorsi, nekadašnjeg reprezentativca i uspešnog košarkaškog stručnjaka koji je preminuo u Solt Lejk Sitiju posle teškog srčanog udara.

U isto vreme svi evociraju uspomene na košarkaškog stručnjaka koji je ostavio neizbrisiv trag u igri pod obručima.

Bio je drugi decembar 2004. godine i upravo će taj dan ostati urezan u sećanju mnogim ljubiteljima košarke, posebno Partizana.

U okviru petog kola Evrolige, "parni valjak" je dočekao grčkog giganta Olimpijakos u prepunom beogradskom "Pioniru". Meč je obećavao žestoku borbu, ali malo ko je mogao predvideti da će se razviti u jedan od najuzbudljivijih trenutaka u istoriji crno-belih.

Duško Vujošević, Dejan Milojević, Partizan
foto: @starsport

Dan pre susreta, najbolji igrač Partizana, Dejan Milojević, suočio se sa zdravstvenim problemima, a iako se otrovao, nije odustajao od terena. Na dan utakmice, primio je infuziju i zaigrao.

Odluka da igra protiv Olimpijakosa pokazala se kao potez dostojan legende. On je predvodio svoj tim do važne pobede na spektakularan način. Njegov doprinos bio je nešto što će se prepričavati godinama. Završio je meč sa nestvarnih 35 poena, 14 skokova, tri asistencije i pet ukradenih lopti, uz samo pet promašaja iz igre i dva sa linije za slobodna bacanja.

Ova izvanredna partija donela je Milojeviću ukupno 55 indeksnih poena, čime je postala druga najbolja u istoriji Evrolige. Kada je pobeda Partizana bila izvesna, trener Duško Vujošević je odlučio da izvede Milojevića iz igre minut pre kraja kako bi mu omogućio zasluženi aplauz sa tribina.

Oko 6.000 ljudi ustalo je sa svojih mesta i uputilo gromoglasne ovacije, nagrađujući Milojevića za istorijski podvig.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track