REŠIO PARTIZAN I ZVEZDU, A NIJE TREBALO DA BUDE U ARENI! Neverovatna priča igrača Baskonije: "Bio sam zaglavljen na aerodromu"
Foto: Petar Aleksić

ne odgovara im

REŠIO PARTIZAN I ZVEZDU, A NIJE TREBALO DA BUDE U ARENI! Neverovatna priča igrača Baskonije: "Bio sam zaglavljen na aerodromu"

Košarka -

Čima Moneke definitivno ne odgovara "večitim" rivalima, dok sa druge strane njemu očigledno leže srpski klubovi.

Njegova Baskonija je savladala Crvenu zvezdu u Areni pred 20.000 navijača 90:91, a pored "svemogućeg" Markusa Hauarda koji je rešio utakmicu sa 32 poena od čega čak 27 u drugom poluvremenu, tihi heroj tima i Vitorije bio je Moneke koji je sličnu rolu imao i protiv Partizana u Španiji.

Crvena Zvezda
foto: Petar Aleksić

Meč protiv crveno-belih završio je sa 13 poena i 12 skokova od čega je ključni bio onaj u završnici kada je i obezbedio trijumf timu Duška Ivanovića. Gotovo identična situacija desila se u okviru 6. kola Evrolige kada je Partizan gostovao u dvorani "Fernando Buesa" i izgubio 84:83. Imao je "parni valjak" pola koša prednosti deset sekundi pre kraja, ali se onda pojavio Moneke koji je u napadu "uhvatio" presudan skok, a zatim, posle prekršaja Jaramaza, sigurno realizovao oba penala.

Crvena Zvezda
foto: Petar Aleksić

Simptomatično je da je Nigerijac u oba duela protiv srpskih klubova bio tihi heroj, pa se sa razlogom postavlja pitanje "šta bi bilo da igra u Srbiji", jer bi verovatno bio kandidat za MVP-ija najelitnijeg evropskog takmičenja.

Simpatični 196 cm visoki košarkaš dobio je aplauz prilikom izlaska na teren u Areni, a malo ljudi zna da je malo falilo da uopšte ne dođe na utakmicu u Beograd. Posle utakmice je u izjavi za Sport klub otkrio o čemu se radi.

- Čoveče, emotivan sam trenutno. Luda utakmica, luda pobeda... Nije ni trebalo da budem na ovoj utakmicu, u Beogradu. Čak sedam sati sam bio zaglavljen na aerodromu. Bio je problem sa pasošem. Na kraju sam došao. Ovo je bilo fenomelano. Prvi put sam u Štark Areni, za mene je ovo veče bilo fenomenalno - rekao je bivši igrač Sakramenta.

Crvena Zvezda, Baskonia
foto: Petar Aleksić

Posle ove izjave navijačima Zvezde će biti još teže, jer da Moneke nije došao u Beograd, možda bi klub sa Malog Kalemegdana upisao pobedu.

Kurir sport / Sport klub

BONUS VIDEO:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track