PARTIZAN IGRAO ODLIČNO 30 MINUTA, A ONDA POTPUNO STAO: Panatinaikos pobedio crno-bele u paklu OAKE, Doužer nije mogao sam!
Foto: Starsport

evroliga

PARTIZAN IGRAO ODLIČNO 30 MINUTA, A ONDA POTPUNO STAO: Panatinaikos pobedio crno-bele u paklu OAKE, Doužer nije mogao sam!

Košarka -

Košarkaši Partizana poraženi su u meču 22. kola Evrolige od Panatinaikosa u Atini. "Zeleni" su slavili posle velike borbe sa 84:71.

Šteta... Partizan je mogao da dođe do velikog brejka na vrućem gostovanju, ali nije u odlučujućim momentima igra crno-belih se raspala.

Nedostajao je srpskom timu kapiten Kevin Panter, posebno u trenucima kada nije bilo igrača koji je mogao da "povuče". Osetila se sužena rotacija posebno u napadu.

A, moglo je sve da bude i drugačije. Vodio je Partizan u većem delu trećeg kvartala, ali je zakucavanje Lesora uz zvuk sirene za kraj treće četvrtine sve okrenuo na vodenicu Atinjana (58:58). Vezali su domaći osam poena i prelomili meč.

1 / 8 Foto: Starsport

Nan je bio nezaustavljav na sinoćnoj utakmici (21 poen). Polazilo mu je sve za rukom i pokazao je zašto slovi za jednog od najboljih igrača Evrolige. Mitoglu je ubacio 16, a Lesor 14 poena.

Doužer je odigrao izuzetno dobar meč (17 poena, 7 skokova, 8 asistencija, 6 ukradenih lopti), ali nije imao adekvatnu pomoć saigrača. Svoje dobre momente imali su Kaboklo, Koprivica i Smailagić, ali nije postojao kontinutet kvalitetne igre. Naneli je imao 13 poena, a Smailagić 11.

Panatinaikos je tim koji to ne prašta. Oni dižu formu i nema sumnje da će biti pretendenti na osvajanje Evrolige.

Partizan ima skor od 11 pobeda i 11 poraza, dok Panatinaikos ima učinak 14 pobeda i 8 poraza.

Evo kako je izgledao tok meča u Atini:

40. minut - Grent postiže poene uz faul i stavlja tačku na ovaj meč - 82:71.

39. minut - Naneli fauliran pri šutu za dva poena. Američki bek ubacuje samo jedno bacanje - 79:71.

39. minut - Dva bacanja postiže Kaboklo posle tajm-auta Obradovića. Zatim, domaći gube loptu, ali dve trojke promašuju crno-beli, prvo Kaboklo, pa Naneli. Mitoglu ubacuje dve penala - 79:70.

38. minut - Doužer sa jedne, a Lesor sa druge strane postižu po dva poena. Kaboklo gubi dve lopte u kratkom periodu - 77:68.

37. minut - Svašta smo videli u ovim momentima u OAKA Areni. Mitoglu vezuje pet poena, Naneli daje dva poena... Bilo je tu i spornih odluka na štetu Partizana - 75:66.

35. minut - Smailagić moćno zakucava. A, potom crno-belima ističe napad... Šteta, bila je to prilika za potpuni povratak u meč - 71:64.

34. minut - Ovo nije trebalo crno-belima. Trojka Slukasa. Prvi trojka domaćina u drugo m poluvremenu - 69:62. Zatim, Doužer faulira Nana, koji to koristi i ubacuje dva penala - 71:62.

33. minut - Lesor na ziceru, dolazi do već 10 poena. Smailagić fauliran na drugoj strani (1/2 bacanja). A, Nan dobija uz to i tehničku - 66:62.

32. minut - Istekao je napad Partizana, ali u narednom Naneli je poentirao - 64:60.

Partizan, Panatinaikos
foto: Starsport

32. minut - Lesor zakucava. Serija domaćina 8-0, Obradović traži minut odmora - 64:58.

31. minut - Četiri bacanja za domaće u prvih 30 sekundi poslednje četvrtine. Sve su pogodili - 62:58.

IV ČETVRTINA

30. minut - Dosta faulova u ovim momentima. Smit siguran sa penala. Lesor je zakucao sa zvukom sirene za potpuni egal - 58:58.

29. minut - Anđušić siguran sa penala. Lesor sa druge strane takođe 2/2 sa slobodnih bacanja - 56:56. Francuski centar je na samo četiri poena.

Partizan, Panatinaikos
foto: Starsport

29. minut - Doužer! Kava trojka! Šteta što je potom američki bek napravio nepotreban faul. Grent ubacuje 1/2 penala - 54:54.

28. minut - Smailagić promašuje zakucavanje, što kažnjava Nan lakim poenima na drugoj strani - 53:51.

27. minut - Smailagić dolazi do lakih poena... Ponitka je potom išao u kontranapad, ali je dobio rampu od Nana - 51:51.

26. minut - Slukas u ovim momentima igra kvalitetno. Imaće dva bacanja posle TV tajm-auta. Polovično precizan - 51:49.

Partizan, Panatinaikos
foto: Starsport

25. minut - Slukas ubacuje težak šut za dva. Ali uzvraća Koprivica posle ofanizivnog skoka. Adetkunbo zakucava u narednom napadu - 50:49.

24. minut - Nan poentira, već je na 15 poena. Koprivica zakucava na drugoj strani! Brutalan potez u lice Adetokunbu - 46:47.

23. minut - Odlična odbrana Partizana. Za tri minuta domaći su ubacili samo dva poena.

22. minut - Mitoglu postiže lake poene, a Nanel ubacuje svoju prvu trojku u narednom napadu - 44:45.

Partizan, Panatinaikos
foto: Starsport

21. minut - Naneli otvara drugo poluvreme poenima iz kontranapada. A, zatim Doužer blokira Lesora - 42:42.

III ČETVRTINA

Poluvreme - 42:40. Na kraju rezultat uopšte nije loš kada vidimo sva dešavanja iz prvog dela igre. Vodio je domaći tim 9 poena razlike, ali je sjajnim finišom prvog poluvremena Partizan došao na minimalan zaostatak. Doužer je odličan i ubacio je 11 poena.

20. minut - Ledej postiže poene posle skoka u napadu, a zatim i Naneli poentira za dva - 42:40.

19. minut - Napad je sada malo proradio, ali u odbrani "škripi". Poeni za Trifunovića, Ledeja i Doužera (1/2 bacanja) - 42:36.

18. minut - Očajna igra Partizana. Nova četiri vezana poena za domaćina, Nan i Grigonis su dodali po dva poena na konto - 40:31.

Partizan
foto: Starsport

18. minut - Douzer je odličan u napadu, ali Grigonis (8 poena za 2 minuta) deluje nezaustavljivo - 36:31.

16. minut - Posle koša Smailagića, dva loša poteza u napadu imao je Obradovićev tim. Sa druge strane, Grigonis ubacuje šest vezanih poena - 34:29.

15. minut - Anđušić odličan! Ubacuje koš uz ličnu grešku rivala. Sa druge strane, Mitoglu daje dva bacanja - 28:27.

13. minut - Nan, veliki problem za crno-bele. Ubacio je već 11 poena - 26:24.

Sramna poruka sa tribina ostavila je gorak utisak

12. minut - Rasplamsala se borba u drugom kvartalu. Antetokumbo i Nan su ubacili šest poena za domaćina, a isti broj poena delo je Smailagića, Koprivice i novajlije Smita - 24:24.

11. minut - Smit otvora svoj nastup na ovom meču sa dva poena - 18:18.

II ČETVRTINA

Kraj prve četvrtine 18:16. Ernangomez je dalekometražnim hicem zaključio prvi deo igre. Slaba košarka, dosta izgubljenih lopti i mali broj poena, za sada.

9. minut - Posle tajm-auta Odbradovića, Partizan vezuje četiri poena. Prvo Kaboklo sa bacanja, a zatim i Smailagić iz kontranapada - 15:16.

9. minut - Nan je veliki problem za odbranu Partizana. Bek domaćina ubacuje trojku - 15:12.

8. minut - Slukas iz kontre i Mitoglu 1/2 sa linije za jedan poen. Potpuno izjednačen početak meča - 12:12.

7. minut - Doužer dodaje još dva poena, a Lesor postiže svoje prve poene na meču - 9:12.

5. minut - Nova trojka Doužera. Ovoga puta iz ćoška pogađa bek crno-belih - 7:10.

5. minut - Doužer je ostao sam van linije za tri poena. To je kaznio. Nan na drugoj strani dolazi do nova dva poena - 7:7.

3. minut - Kaboklo je već na četiri poena, Mitoglu daje prvu trojku na utakmici - 5:4.

2. minut - Kaboklo postiže prve poene za crno-bele. Od Brazilca se očekuje da danas ima bitnu ulogu - 2:2.

1. minut - Počela je utakmica u Atini. Nan ubacuje prve poene - 2:0.

I ČETVRTINA

Nije bilo lako u ovim momentima:

Dvorana "OAKA" ispunjena do poslednjeg mesta.

Ovacije za Obradovića:

19.45 - Kapiten Partizana na današnjem meču biće Uroš Trifunović.

19.40 - Emotivne scene pred početak meča

Košarkaši Partizana u meču 22. kola Evrolige igraju protiv Panatinaikosa u Atini.

Željko Obradović je navijačima Panatinaikosa doneo neke od najlepših trenutaka i najvećih radosti u klupskoj istoriji.

Popularni Žoc vraća se na mesto velikih uspeha, ali s velikom željom da njegov Partizan večeras pobedi zelene.

Crno-beli pred sobom imaju pretežak zadatak jer je PAO već duže vreme u fenomenalnoj formi, u poslednjih devet evroligaških mečeva imaju skor od devet pobeda i jednog poraza, a izgubili su samo meč u Vitoriji od Baskonije.

Posebno otežavajuća okolnost po Obradovića je neigranje kapitena Kevina Pantera. Razlog izostanka najboljeg strelca crno-belih je povišena telesna temperatura. Osim Pantera, legendarni stručnjak neće moći da računa ni na Aleksu Avramovića, koji se vratio treninzima, ali još uvek nije potpuno spreman za utakmice.

Cibona, Partizan, ABA liga
foto: Cibona / Ivana Dergez

- Sigurno će atmosfera biti fenomenalna. Posle mnogo vremena Panatinaikos se nalazi u vrhu što se tiče plasmana u Evroligi. Takav su tim napravili da imaju najveće ambicije, sve to smo pričali pred našu prvu utakmicu ovde. Tim koji zaslužuje respekt, ali i mi imamo naše šanse i možemo da odigramo dobru utakmicu - rekao je Obradović.

On je tokom prethodnih dana imao sve igrače na treningu, izuzev Avramovića, ali je Kevin Panter dobio temperaturu u baš nezgodnom trenutku. Njegovu ulogu moraće da nadomeste spoljni igrači, pre svih Naneli, koji je odigrao sjajno protiv Makabija, ali i Anđušić. Centarska linija moraće da se bori protiv miljenika navijača crno-belih Matijasa Lesora, koji je Asvelku ubacio 23 poena i imao devet skokova.

- Svi znamo da će biti teška utakmica, znamo kako igraju i da imaju mnogo kvalitetnih igrača. Ali isto tako i mi smo vezali dve pobede i nadam se da ćemo biti dovoljno koncentrisani da upišemo još jednu - rekao je Partizanov visoki igrač Alen Smailagić i dodao:

- Atmosfera je, kao i uvek, dobra, trudimo se, radimo i hoćemo da maksimalno fokusirani odigramo ovu utakmicu. Nadamo se da nećemo početi kao protiv Makabija, da ćemo biti agresivni od samog starta i odigrati još jednu dobru partiju.

Kurir sport

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track