BARAĆ PRED PARTIZAN: Prerani odlazak Dejana Milojevića je izuzetno pogodio sve
Foto: Mega MIS

Emotivna utakmica

BARAĆ PRED PARTIZAN: Prerani odlazak Dejana Milojevića je izuzetno pogodio sve

Košarka -

Posle četiri vezane pobede, košarkaši Mege u 17. kolu ABA lige gostuju braniocu trona, Partizanu.

Susret je zakazan za ponedeljak, 22. januar, od 19.00 u Areni. Biće ovo meč u čast velikog Dejana Milojevića, koji je ostavio neizbrisiv trag u oba kluba.

Šef struke Mege Marko Barać je u najavi utakmice istakao da je prerani Milojevićev odlazak duboko potresao sve u klubu. Veruje da će predstojeći susret poslužiti da se na pravi način obeleži sećanje na proslavljenog reprezentativca Srbije, bivšeg košarkaša Partizana i trenera koji je tokom sjajnih osam godina za kormilom Mege osvojio Kup Radivoja Koraća, izvojevao brojne pobede i izveo na pravi put veliki broj igrača:

– U nedelji za nama smo ostali bez Dejana Milojevića što je nenadoknadiv gubitak za Megu i za ceo košarkaški svet. Njegov prerani odlazak je izuzetno pogodio sve i u takvoj atmosferi je priprema utakmice bila jako otežana. Moji momci su uspeli i pored toga da ostanu fokusirani i maksimalno angažovani na treninzima i na tome sam im posebno zahvalan. O izuzetnom kvalitetu Partizana i trenera Željka Obradovića je i suvišno govoriti i sigurno je da će oni ovom meču prići sa visokom angažovanošću i da će želeti da izbegnu ulazak u bilo kakvu neizvesnu završnicu. Potrebno je da utakmici pristupimo sa puno energije i agresivnosti u odbrani i da ostanemo fokusirani tokom svih 40 minuta. Ne smemo da dozvolimo prazne minute u igri jer će Partizan to sigurno umeti da iskoristi. Verujem da će publika imati priliku da prisustvuje dobroj i uzbudljivoj utakmici i da ćemo svi zajedno na lep način obeležiti sećanje na Dejana, rekao je Barać.

Mega MIS je u prvom delu sezone savladala crno-bele, a jedan od ključnih igrača u velikom trijumfu nad braniocem titule bio je Uroš Plavšić. Centar Mege je svestan težine zadatka koji je pred njegovim timom, ali je spreman da se bori za novi podvig:

– Očekuje nas veoma teška utakmica protiv sjajne evroligaške ekipe Partizana. Ovo ce biti naš treći susret ove sezone i pored toga što su napravili par promena u sastavu, veoma ih dobro poznajemo. Uradili smo sve što je potrebno da se dobro spremimo za utakmicu i idemo da damo sve od sebe i pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat, dodao je Plavšić.

Mega je pred početak sezone u ABA ligi pružila dobar otpor košarkašima Partizana u ABA Superkupu (78:89), a onda ih u 4. kolu regionalnog takmičenja savladala 88:86. Predstojeći okršaj dočekuje u odličnoj formi i sa učinkom 9-7, dok je gradski rival na bilansu 12-4.

Kurir sport

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track