NIZ DUG 13 GODINA! Kada je FMP poslednji put pobedio Zvezdu? Instagram tek osnovan, popularni bili "Soni 3", "Ajfon 4"...
Foto: Starsport

velika serija

NIZ DUG 13 GODINA! Kada je FMP poslednji put pobedio Zvezdu? Instagram tek osnovan, popularni bili "Soni 3", "Ajfon 4"...

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde produžili su niz kojim ne može da se pohvali puno klubova na planeti, kako u košarci, tako i u svim ostalim sportovima. Tim sa Malog Kalemegdana je po 38. put zaredom savladao FMP iz Železnika (ovog puta 87:54), te je protiv ekipe iz predgrađa Beograda četa Janisa Sferopulosa imala tek malo lakši trening.

Da li se sećate kada je Crvena zvezda poslednji put izgubila od FMP-a? Davnog 18. maja 2011. godine, u meču odigranom u okviru 13. kola Superlige, FMP je u Železniku bio bolji od Zvezde rezultatom 97:87.

Dominirao je Mile Ilić, koji je u međuvremenu završio karijeru i sada vodi košarkaški podkast, sa 26 poena, kao i Filip Čović koji je dodao devet manje, dok su kod Crvene zvezde bolji od ostalih bili Nemanja Nedović (21) i Boris Bakić (18).

Nedović sada ponovo igra za Zvezdu, ali se od poslednje pobede tima iz Železnika protiv crveno-belih u svetu zaista mnogo toga promenilo. Portal "SportExtra" dao je zanimljiv osvrt na ovaj nestvaran niz, pa je tako naveo kako je u trenutku poslednjeg trijumfa FMP-a nad Zvezdom selektor fudbalske reprezentacije Srbije bio Vladimir Petrović Pižon, a trener fudbalera crveno-belih - Robert Prosinečki!

Robert Prosinečki
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tribine stadiona Partizana u Humskoj krasile su stolice u žutim, bordo i plavim bojama, popularni su bili "Soni plejstešn 3", "Ajfon 4" i nova društvena mreža Instagram koja je bila u prvoj godini poslovanja.

Pogledajte i sastave timova i učinak košarkaša u meču odigranom 18. maja 2011. godine u kom je FMP savladao Crvenu zvezdu rezultatom 97:87.

FMP: Čović 17, B. Subotić 4, Boumen 14, Ilić 26, Kutsopulos, Smiljanić 6, Stojadinović, Radivojević 8, Ivelja 8, Dimić 8, Milutinović 1, Živanović 5.

Crvena zvezda: Drča 1, Čvorović, Dragićević 13, Radosavljević, Balaban, Lešić 7, Nedović 21, Nikolić 17, Marinković, V. Subotić 10, Saičić, Bakić 18.

Kurir sport / Sportextra

BONUS VIDEO:

01:31

Nebojša Čović - novogodišnji koktel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track