"SVET JE IZGUBIO PRELEPU DUŠU" Stiv Ker umalo RASPLAKAO čitavu halu zbog Miloja, pa ZAGRMEO: Umesto MINUTA ĆUTANJA uradite OVO!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

emotivno

"SVET JE IZGUBIO PRELEPU DUŠU" Stiv Ker umalo RASPLAKAO čitavu halu zbog Miloja, pa ZAGRMEO: Umesto MINUTA ĆUTANJA uradite OVO!

Košarka -

Utakmica između Golden Stejta i Atlante ostala je u senci emotivnog oproštaja od prerano preminulog srpskog trenera Dejana Milojevića.

Voriorsi i trener Stiv Ker odali su počast pomoćnom treneru pred start utakmice sa Hoksima.

Milojević je preminuo prošle srede od posledica srčanog udara koji je doživeo na timskoj večeri u Solt Lejk Sitiju. Zbog tragedije koja je zadesila tim, Voriorsi su odložili dve utakmice, pa je duel sa Atlantom u "Čejs centru" bio njihov prvi meč nakon Dekijeve smrti.

Stiv Ker je pred početak utakmice uzeo mikrofon i održao jedan izuzetno emotivan govor.

"Svet je prošle nedelje izgubio prelepu dušu. Deki je bio divan prijatelj, paklen košarkaški trener, veliki čovek i što je najvažnije predivan unuk, sin, muž i otac", rekao je Ker.

"Osmeh, radost, smeh - to je uvek bilo prisutno. Bio je veliki deo nas - on je deo naše duše" dodao je vidno potreseni američki trener.

"Umesto minuta ćutanja, voleo bih da mi se pridružite u odavanju počasti Dekiju i njegovoj prelepoj porodici. Želeo bih da svi mi damo Dekiju ovacije koje može da čuje na nebu" poručio je na kraju dirljivog govora Ker.

Usledili su gromoglasni aplauzi i ovacije za srpskog trenera, a kamera je zabeležila i suze na licu Dekijevih najbližih članova porodice - supruge Nataše, sina Nikole i ćerke Maše.

Golden Stejt
foto: Printscreen

Na velikom ekranu istaknuta je fotografija nasmejanog Dejana Milojevića sa porukom "ZAUVEK NAŠ BRAT".

Igrači Voriorsa bili su vidno potreseni. Klej Tompson i Drejmond Grin nisu mogli da sakriju emocije, plakali su na zagrevanju.

Na teren su izašli u posebnim dresovima na kojima je bilo prezime "MILOJEVIĆ", a pred sam početak meča skinuli su ih i stavili na stolicu koja je bila rezervisana za Dekija. Na njoj je već bila crna majica sa natpisom "BRATE" i jedna bela ruža.

Golden Stejt
foto: Printscreen

Kurir sport/J.M.

00:21

Dusko Vujosevic, grobari, Partizan, kosarka, arena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track