ŠTA SE DEŠAVALO IZA BRAVE? Poraz od Albe pokrenuo MORE PITANJA i DOVEO DO LUDILA Sferopulosa! Ko je bio na METI grčkog trenera?
Foto: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

burni dani

ŠTA SE DEŠAVALO IZA BRAVE? Poraz od Albe pokrenuo MORE PITANJA i DOVEO DO LUDILA Sferopulosa! Ko je bio na METI grčkog trenera?

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Albe u Berlinu rezultatom 89:80, a ovaj neuspeh posebno je zaboleo trenera Janisa Sferopulosa koji je po završetku meča pobesneo.

Prema informacijama koje smo dobili od izvora bliskog klubu koji je bio u Berlinu, grčki stručnjak izgubio je živce po završetku meča, pa se svlačionica Zvezde tresla kao nikada do sada! Šta se dešavalo iza brave?

Janis Sferopulos
foto: Starsport

Već na konferenciji za medije bilo je jasno da će igračima biti "očitana bukvica". Tada je Sferopulos ukratko analizirao meč, čestitao Albi na pobedi i spremio se da veći i daleko burniji govor održi u svlačionici.

- Želim da čestitam Albi na pobedi, zaslužili su to i igrali su bolje. Posebno smo u drugoj četvrtini bilo loši gde smo im dopustili 33 poena. Verujem da smo samo prvih pet, šest minuta bili koncentrisani i pratili plan. U poslednjoj četvrtini smo pokušali da se vratimo, ali ovo nije način na koji se može pobediti - istakao je Sferopulos pred novinarima, a šta je sve rekao igračima ostaje da se nagađa.

Janis Sferopulos
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Sudeći po igri protiv Albe - na meti grčkog trenera zaslužili su da budu apsolutno svi košarkaši Zvezde. Jedini koji je mogao da bude koliko, toliko pošteđen je Adam Hanga i to zbog role u finišu kada je održavao crveno-bele u životu, ali se i on kasno probudio da bi se tim pokrenuo.

Igra Crvene zvezde nije ličila ni na šta, pa ne čudi što je Sferopulos izgubio živce i što je sastanak bio više nego buran. More pitanja je pokrenuto, a nekoliko glavnih definitivno su - ko je odgovoran za loše igre Zvezde, kako probuditi igrače i da li se sezona može spasiti?

Ambicije pred start bile su one najveće, kako u ABA ligi, tako i u Evroligi, a rezultati, pre svega u elitnom takmičenju Starog kontinenta daleko su ispod proseka... Ko je sve bio na meti i šta se tačno dešavalo iza zatvorenih vrata nije poznato, a da li će "šok terapija" uspeti videćemo već u nedelju kada će Zvezda u novom večitom derbiju dočekati Partizan (19.00).

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:10

Redovi za ulazak na utakmicu Crvena Zvezda- Real, 2 sata pre utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track