EVO KOLIKA JE VEROVATNOĆA DA ĆE PARTIZAN PROĆI U NAREDNU FAZU EVROLIGE: Posle pobede nad Žalgirisom ŠANSE SU PORASLE! SJAJNO!
Foto: Starsport©

EVROLIGA

EVO KOLIKA JE VEROVATNOĆA DA ĆE PARTIZAN PROĆI U NAREDNU FAZU EVROLIGE: Posle pobede nad Žalgirisom ŠANSE SU PORASLE! SJAJNO!

Košarka -

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Žalgirisa sa 81:72 (22:26, 23:17, 16:16, 20:13) u utakmici 23. kola Evrolige.

Partizan sada ima 12 pobeda i 11 poraza, dok je skor Žalgirisa 8/15.

Partizan je odigrao slabu prvu četvrtinu, imao je i 11 poena zaostatka (4:15), ali su crno-beli na prvi odmor otišli sa samo minus četiri (22:26), a najzaslužniji za to bio je raspoloženi Doužer koji je ubacio čak 15 poena.

Partizan je, prvim poenima Pantera na meču, na veliki odmor otišao s prednošću 45:43, da bi na polovini treće četvrine stigao do plus osam (55:47). Međutim, Žalgiris je potom ubacio četiri trojke i zahvaljujući tome se pred poslednjih deset minuta vratio na razliku s poluvremena (61:59).

Osam poena Kaminskog i koš Doužera doneli su Partizanu plus deset (71:61) do polovine poslednje četvrtine, nakon čega su crno-beli uz dobru igru u odbrani bez većih problema priveli meč kraju.

Pi Džej Doužer
foto: Starsport©

Ovom pobedom porasla je šansa da Partizan gledamo u Top 8 fazi Evrolige ove sezone. Jedino što nije išlo na ruku jeste pobeda Valensije nad Baskonijom.

Partizan sada deli osmo mesto na tabeli sa Baskonijom, Olimpijakosom i Valensijom, koji su na identičnom učinku.

Deluje da će do kraja samo jedna od ovih ekipa na kraju otpasti iz trke za plej-in.

Šansa da će Partizan na kraju naći svoje mesto u Top 8 fazi, bilo kroz plej-in, bilo kao plasiran među šest najboljih sada iznosi 50%.

Svetski bukmejkeri daju kvotu od 2,00 na to da ćemo Partizan gledati u završnici.

Sledi duplo kolo u kojem Partizan dva puta gostuje i to timovima iz gornjeg doma - Monaku i Virtusu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track