SFEROPULOS POSLE DRAMATIČNOG DERBIJA: Zaslužili smo pobedu, bili smo bolji tim na terenu!
Foto: @starsport

večiti derbi

SFEROPULOS POSLE DRAMATIČNOG DERBIJA: Zaslužili smo pobedu, bili smo bolji tim na terenu!

Košarka -

Košarakaši Crvene zvezde savladali su Partizan u utakmici 18. kola ABA lige rezultatom 88:86.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izneo je svoje utiske posle meča.

"Čestitam svojim igračuima, igrali odličnu utakmicu od početka, prvo poluvreme je bilo jedno od najboljih ima ju ći u vidu kvalitet protivnika Kontrolisali smi utakmicu 35 minuta, pa izgubili koncentraciju i doveli pobedu u pitanje lošim odlukama. Zaslužili trijumf jer smo bili bolji tim na terenu"

Zašto je večiti derbi toliko poseban?

" Veliko je rivalstvo između dva kluba, Srbija je košarkaška zemlja.Atmosfera je tipična balkanska, kao što je u Grčkoj i Izraelu gde je ranije radio", objasnio je Grk

Koliko je bilo teško spremiti ekipu posle poraza od i koliki je značaj pobede u derbiju.

"Posle poraza moraš da igraš. isto i kao velike pobede. za dva dana igramo protiv Valensije. Moramo da kontrolišemo emocije i da budemo profesionalci. Jako je bitno da smo dobili dva meča protiv Partizana. Kada sma došao prvi meč je bio protiv FMP-a, a onda od Partizana. Tada smo izgubili, a zaslužili smo da pobedimo. Sada, kada imamo dve vezane pobede protiv njih, to je veoma važno, rekao je Grk i nastavio: "Imali smo uspone i padove. Bili smo umorni. Kada si umora nposustaješ. Igrali smo košarku, imali smo mnogo izazova protiv tima koji igra dobru košarku. Prvih minuta smo igrali jako dobro. Nije dobro, u pravu ste, ali, sa druge strane, dešava se. U ključnim momentima su napravljena dva faula za dva poena, a ne za tri, kada je to bilo najpotrebnije. Cilj je da se smanje greške i sve pohvale za Partizan koji je uspeo da se vrati"

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track