DETONACIJA U MOSKVI! CSKA doveo Jokićevog dugogodišnjeg saigrača: Amerikanac šokirao javnost, karijeru nastavlja u RUSIJI!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA POJAČANJE

DETONACIJA U MOSKVI! CSKA doveo Jokićevog dugogodišnjeg saigrača: Amerikanac šokirao javnost, karijeru nastavlja u RUSIJI!

Košarka -

Bivši saigrač Nikole Jokića u Denver Nagetsima odlučio je da karijeru nastavi u Rusiji.

Doskorašnji NBA as Vil Barton novi je igrač moskovskog CSKA, potvrđeno je na sajtu slavnog ruskog kluba.

Vil Barton
foto: Twitter

Ovaj 33-godišnji NBA veteran prošao je lekarske preglede i do kraja sezone braniće broje ruskog kluba.

U Moskvu stiže kao slobodan igrač. Prošlu sezonu završio je u Torontu, a veći deo karijere proveo je u Portlandu i Denveru.

"Zahvalan sam na prilici da igram za ovaj tim. Čuo sam samo dobre stvari o klubu i navijačima. Veoma mi je drago što ću imati priliku da upoznam saigrače, trenere, navijače, organizaciju i divne ljude iz Moskve. Spreman sam da uložim vreme i trud, da se takmičim i pobeđujem na visokom nivou. Jedva čekam da dođem i počnem sa radom", poručio je Barton.

Sa ukupno 679 NBA utakmica iza sebe, Barton je daleko najveće ime koje se pojavilo u Rusiji od početka rata u Ukrajini i zabrane učešća CSKA u Evroligi.

Podsetimo, Barton je čak sedam sezona proveo u Denver Nagetsima, gde je bio jedan od najboljih igrača tima. Usledili su angažmani u Vašingtonu i Toronto Reptorsima, ali njegove brojke nisu bile na zadovoljavajućem nivou, pa je po završetku sezone ostao bez angažmana i rešio da se oproba u Evropi.

Kurir sport/J.M./Eurohoops

04:46

Aleksa Avramović izjava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track