SUDIJE PRIZNALE OBRADOVIĆU TRI VELIKE GREŠKE TOKOM VEČITOG DERBIJA: Arbitri oštetili Partizan u ključnim situacijama
Foto: @starsport

Novi detalji

SUDIJE PRIZNALE OBRADOVIĆU TRI VELIKE GREŠKE TOKOM VEČITOG DERBIJA: Arbitri oštetili Partizan u ključnim situacijama

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde posle velike drame savladali su Partizan u 18. kolu ABA lige rezultatom 88:86 i tako se učvrstili na prvo mesto.

Meč je obilovao tenzijama na terenu, a umalo je bio viđen i veliki preokret.

Crveno-beli su većim delom meča držali veliku prednost, ali je Partizan u poslednjoj četvrtini nadoknadio 18 poena zaostatka i u finišu stigao do egala.

Ipak, Jago Dos Santos je četiri sekunde pre kraja rešio meč u korist domaće ekipe.

Kao i tokom meča, tako je i po završetku, od strane navijača Partizana dosta optužbi išlo na račun sudija. Partizan se nije oglašavao, za razliku od crveno-belih koji su objavili video sa nekoliko kontroverznih odluka sudija na njihovu štetu.

Međutim, kako Sportklub saznaje, sudijska trojka Sašo Pukl, Josip Radojković i Uroš Obrknežević je još tokom meča priznala treneru Partizana Željku Obradoviću tri velike greške na račun crno-belih.

U pitanju su tri detalja: nepriznata trojka Džejmsa Nanelija zbog dosuđene tehničke greške Janisu Sferopulosu kod rezultata 70:54 na 27 sekundi pre kraja treće deonice, peti prekršaj Pi Džeju Doužeru u 24. minutu i, konačno, nedosuđen prekršaj nad Aleksom Avramovićem na 2:53 minuta pre kraja kod vođstva crveno-belih 81:73.

Od ove sezone pravilo Evrolige, pa tako i ABA lige, kaže da arbitri ne smeju da prekidaju kontranapad tako što će dosuditi tehničku grešku, već moraju da sačekaju epilog i tek onda reaguju. Ovo pravilo ima i jedinstven naziv „Ataman rule“ jer je aktuelni trener Panatinaikosa bio poznat po ispadima baš u trenucima kada je protivnički tim bio u kontranapadu.

Kurir sport

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track