ODUŠEVIO JE SVE U CRVENO-BELOM DRESU, ZATO JE PAO POTPIS! Zvezda obradovala navijače, Amerikanac ostaje do 2026. godine!
Foto: Starsport©

POTPISAO

ODUŠEVIO JE SVE U CRVENO-BELOM DRESU, ZATO JE PAO POTPIS! Zvezda obradovala navijače, Amerikanac ostaje do 2026. godine!

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda obradovao je navijače informacijom da je Džoel Bolomboj potpisao novi ugovor.

Američki centar je produžio saradnju na još dve sezone, odnosno do 2026. godine.

Posle završenog koledža draftovan je od strane Jute Džez kao 52. pik na draftu.

U Solt Lejk Sitiju je proveo jednu sezonu, zatim se preselio u Milvoki, gde nastupa i za tim u razvojnoj ligi, da bi od 2018. godine počeo svoju evropsku karijeru u ekipi CSKA iz Moskve. Sa ruskom ekipom je postao prvak Evrope 2019. godine i dve titule šampiona VTB lige.

U Moskvi je proveo 4 godine, a sezonu pre dolaska u Beograd je igrao u dresu Olimpijakosa, sa kojim je osvojio sva tri trofeja i nastupao u finalu Evrolige.

Snažni centar u Evroligi prosečno beleži 10,4 poena i 5,4 skokova po utakmici, dok u ABA ligi ima slabiju mninutažu, zbog toga i lošiji učinak.

Najbolju utakmicu je odigrao u nedelju protiv Partizana, postigao je 14 poena uz 13 skokova, dve asistencije i dve blokade, a tokom drugog poluvremena sa punih tribina Beogradske Arene u nekoliko navrata je moglo da se čuje "Bolomboj, Bolomboj...".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track