FANTASTIČNE VESTI ZA JOKIĆA! SRBINU OTVOREN PUT KA NOVOJ MVP TITULI! Embid DISKVALIFIKOVAN iz trke - ovo su najnovije kvote!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

mvp

FANTASTIČNE VESTI ZA JOKIĆA! SRBINU OTVOREN PUT KA NOVOJ MVP TITULI! Embid DISKVALIFIKOVAN iz trke - ovo su najnovije kvote!

Košarka -

Džoel Embid je na četiri utakmice daleko da bude "diskvalifikovan" iz trke za MVP nagradu.

Za sada, samo ga još teorija drži u trci za priznanje o najkorisnijem igraču NBA lige pošto je doživeo ozbiljniju povredu meniskusa levog kolena, pa su vodeći mediji u SAD nakon šokantnih vesti čak "prilagođavali vesti" i brisali da nije u pitanju "kidanje meniskus", davajući za sada još kakvu-takvu nadu da će zaigrati u najskorije vreme.

Nikola Jokić, Džoel Embid
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Međutim, da bi Embid ostao kandidat za MVP nagradu - postoje nova pravila o tome koliko utakmica sme da propusti - a sada je na samoj granici. Nakon što je prethodne noći propustio meč sa Jutom (koji je njegov tim dobio 127:124), malo je verovatno da će igrati protiv Netsa, Maveriksa, Voriorssa i Hoksa - sve utakmice koje čekaju njegov tim u narednih sedam dana.

Upravo zbog toga su i kladionice prestale da veruju u Džoela Embida. Sve do sada bio je apsolutni favorit za osvajanje MVP nagrade, ali nakon što je prvo "pobegao" od Jokića - i potom se povredio - prestala je vera u njega.

Sada američke kladionice daju kvotu 1,70 na Nikolu Jokića, osvajača nagrade iz 2021. i 2022. godine, dok mu je najveći protivkandidat Šaj Gildžes-Aleksander (3,75), kao predvodnik trenutno lidera Zapada. Treći kandidat je Luka Dončić (6,5), pa slede Janis Adetokunbo (8), Džejson Tejtum (41) i onda tek Džoel Embid (51). Sa svakom sledećom propuštenom utakmicom u narednih sedam dana, ta kvota će rasti, a onda će i definitivno Embid biti "diskvalifikovan".

Za sada, mnogi kritikuju novo NBA pravilo o tome da igrači moraju da igraju na najmanje 65 utakmica da bi bili u konkurenciji za nagrade, ali podsećaju da je Džoel Embid sam kriv jer je pre povrede kolena brojne mečeve propuštao da bi se odmarao ili da bi "izbegao" probleme - kao protiv Jokića u Denveru.

Kurir sport / Mondo

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track